Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Rolf Beeler sajtpápa őszinte vallomása

A jó sajthoz nem hiányzik a vaj!

2010. február 5., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

A sajt igen kedvelt ételünk: társadalmunk 53%-a többször is fogyaszt sajtot egy héten. Mit üzen nekünk Rolf Beeler svájci "sajtpápa"?

Melyek azok a sajtok, melyek megérnek egy próbát, hogyan tároljuk őket és miért egészségesebb a nyerstejből készült sajt? Nos, mindezt megtudhatod egy valódi sajtszakértővel készült interjúnkból.
   
Rolf Beeler saját sajttermékvonallal ("Selection Rolf Beeler") is rendelkezik, mely 17 különböző fajtát foglal magába és az egész világon nagy hírre tett szert. Néhány sajtrajongó még saját rajongói oldalt is létrehozott Rolf kedvéért, aki a világ minden tájára exportál már a válogatott finomságokból. Mintegy 30 éve árul sajtokat Luzerben található boltjában a mester, ahol mindenki türelmesen kivárja a sorát, hogy igazi tanácsot kaphasson az élő sajtmítosztól.

Milyen sajtokat kellene választania egy olyan fogyasztónak, aki legtöbbször a trappista, a gouda vagy épp a camembert után nyúl a boltok pultján?
pesto
R.B.: Egy régebbi ementáli, esetleg egy puhasajt, mint a "Vachetin Mont d'Or" Franciaországból, vagy az elzászi "Münster, esetleg a svájci keménysajt egy próbát mindenképpen megér.

A sajtokat gyakran tálalják borok mellé, - van valamilyen alapszabály a kombináció során?


R.B.: Igen, minél érettebb és erősebb a sajt, annál testesebb lehet a bor is.

Mit gondol a sajtok és a vajak párosításáról?


R.B.: A vaj még inkább kiemeli a sajt ízét, viszont egy igazán jó fajtánál teljesen felesleges.

Hogyan tároljuk megfelelően a sajtokat?

R.B.: Én személy szerint egy fóliába csomagolnám és a hűtőszekrény egy külön rekeszében tárolnám. Fontos, hogy a sajtot a fogyasztás előtt fél órával kivegyük a hűtőből, mivel csak szobahőmérsékleten tud az aroma igazán kibontakozni.

Mi a különleges az Ön saját sajtjaiban?

R.B.: A sajtok kizárólag kiváló minőségű alpesi tejből készülnek, még pedig olyan tehenek tejéből, melyek éppen várandósak, mert az ő tejük sokkal aromásabb.

Mi az, ami az alpesi tejben még olyan egyedi?


R.B.: Jobb minőségű, mint a legtöbb tej, magasabb benne az Omega-3 zsírtartalom, mivel 1000 méter magasságban sokkal több virág és gyógynövény él, melyet a tehenek legelnek.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.