Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A sörivás 7 apró trükkje az extra élvezetekért!

2010. február 5., péntek
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Sok félreértés kering az ideális sörivást illetően. Most végre megtudhatjuk a legfontosabb alapelveket: hogyan tároljuk a sört, milyen hőmérséklet a legmegfelelőbb e hosszú múltra visszatekintő ital fogyasztásához!

1. Tárold a sört hideg helyen!

A sört tárold a hűtőben, lehetőleg 10-15 C fokon, az alacsonyabb hőmérséklet ugyanis aromavesztést idézhet elő. Fogyasztás előtt hagyd egy kicsit szobahőmérsékleten! Ha nincs már hely a hűtőben, megteszi egy hideg sarok a pincében vagy a kamrában is!

2. Használj hideg (előhűtött) poharakat!

A lehűtött pohár segít még inkább előcsalogatni a sör aromáját! Viszont a poharakat sose tedd olyan hűtőbe, ahol több, nyitott ételes doboz van, mert azok aromái elferdíthetik a sör valódi ízét!

3. Válaszd a megfelelő ivóedényt!

A sörös korsók nemcsak nagyon mutatósak, hanem a sör finomságát is könnyebben kiemelik. Műanyag poharat csak akkor használj, ha az teljesen új, és akkor is inkább egy kerti partyn!

4. A pohár legyen tiszta!


Minden pohár sör után tisztítsd meg a poharat legalább egy kis hideg vizes öblítéssel, de ne töröld ki belülről!

5. Öntsd a sört megfelelő arányban a pohárba!


A sörös üvegben mindig hagyj egy csészényi adagot, tartsd az üveget magas fokban a pohár fölé, úgy, hogy elkerüld a túl dús habzást!

6. Hagyd, hogy a hab magától lenyugodjon a pohárban!

Ne adj hozzá semmilyen ízesítőt, - mint fahéj vagy csipetnyi cukor például, - mert az aroma azonnal ellaposodik majd!

7. Ha megittad a sörödet, kezd elölről az első ponttól kezdve a szabálysorunkat, - de ne ess túlzásba! A sörivás az élvezetről szól!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.