Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A jó sörözés kötelező 10 pontja!

2010. augusztus 3., kedd
Szerző: Sajtóanyag

A másfél hónappal ezelőtt meghirdetett ötletbörze hatására a magyar sörkedvelők nagyszerű javaslatokat küldtek be a pályázat weboldalára. Az ötletek véleményezésében és a végleges lista kiválasztásában részt vett a népszerű énekes, Rúzsa Magdi és Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere. 

„Nagyon örülünk, hogy a magyar sörkedvelők ilyen aktívak voltak, és sokrétű, változatos javaslatokat küldtek be a www.dreherzrt.hu weboldalunkra.

Úgy érzem, a végleges lista eleget tesz a célkitűzésünknek. A Sörözés 10 pontjával amellett, hogy méltó emléket állítottunk Dreher Antal születésének 200-ik évfordulója alkalmából, a minőség iránt elkötelezett vállalatként, hozzájárulhatunk a magyar sörkultúra színesítéséhez is. Bízunk benne, hogy ezt a 10 pontot minden sörbarát szívesen idézi majd!” – mondta Agócs Mónika, a Dreher Sörgyárak Zrt. vállalati kapcsolatok vezetője. 

Németh András, a Dreher Sörgyárak sörfőző mestere a 10 pont véglegesítése után azt mondta: ”A magyar sörkedvelők igényes, minden részletre kiterjedő javaslatai bebizonyították, hogy igenis számít a receptúra, a természetes alapanyagok kiváló minősége, a megbízható márka, és a szakértelem.”  

„Én annak örülök a legjobban, hogy a sörkedvelők írtak olyan ötleteket is, amiben a sör és a nő együtt szerepel. Ezt azért tetszik, mert szerintem egy nőnek sörözni egyáltalán nem ciki!  Poén, hogy még a sörbajusz is bekerült a pontok közé – én sosem szégyelltem a sörbajuszt, sőt, egy nőnél akár kifejezetten szexi is lehet. De újat is tanultam: a sört lassan kell kortyolgatni és a megfelelő hőmérsékleten érdemes fogyasztani, hogy az aromákat, ízeket érezhessük. Összességében nagyon tetszik a 10 pontos lista, remélem a sörkedvelők is elégedettek lesznek.” – mondta Rúzsa Magdi.
 

A Sörözés 10 pontja 

1. Sörözz magyar, ne habozz!

2. Korsó vagy pohár egyre megy, a lényeg, az ízek harmóniája!

3. A minőségi sör művészi remek: természetes alapanyagok és sörmesteri szakértelem!

4. Tökéletes sört, ideális hőmérsékleten!
A világos 8 ºC, a barna 10-12 ºC, a búza 12-15 ºC-osan élvezhető igazán!

5. Az első kortyot lassan, nyugodtan idd, hogy élvezhesd a sör zamatát!

6. Csak ismerős márkában bízz!

7. Sört csak frissen fogyassz!
A csapolt sört azonnal ízleld, és a bontott üveggel se késlekedj! 

8. A jó sör koronája a habja!
Tömör, tartós, buborékai csak lassan olvadnak szét.

9. Ne szégyelld a „sörbajuszt”!
A fehér, habzó bajusz még a hölgyeknek is jól áll!

10. Egészségünkre!
A Sörözés10 pontja akciót a Sörkirály Dreher Antal születésének 200. évfordulója alkalmából hirdette meg a Dreher Sörgyárak Zrt. Magyarország meghatározó sörgyártója. Ezzel a különleges kezdeményezéssel kívánt méltó emléket állítani névadó alapítójának, aki korának egyik meghatározó alakja volt, szakértelmének, folyamatos fejlesztéseinek és a minőség iránti elkötelezettségének köszönhetően erősítette a hazai söripart.

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.