Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A sosem barnuló alma

2008. május 6., kedd
Szerző: Kulináris Világ

Ausztráliában kifejlesztettek egy teljesen új almafajtát, aminek az a különlegessége, hogy ha felvágjuk, akkor sem barnul meg a belseje.

Az új alma neve „enchanted”, azaz elvarázsolt, és hamaros kapható lesz a világ piacain is.

Ezt az almát, más alma fajták („Lady Williams” és „Golden Delicious”) keresztezésével hozták létre, tehát semmilyen genetikai módosítást nem hajtottak végre. Amellett pedig, hogy felszeletelés után nem barnul meg, jó tulajdonsága még, hogy tartósításához sokkal kevesebb vegyi anyagra van szükség.

Amíg viszont nem kapható itthon ez a csodás alma, addig is el lehet kerülni az alma bebarnulását. Tehát miután felvágtuk az almákat, tegyük bele 3-5 percre citromos vízbe (2 gramm citrom lé egy liter vízhez) vagy sós vízbe (egy teáskanál só 1 liter vízhez). Ha ezután is elveszíti a színét, akkor rakjuk be pár órára egy lábas hideg vízbe.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2014 MEGJELENT! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2014
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.