Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Sushi - lépésről lépésre - 7 lépésben

Képes illusztrációval

2008. szeptember 12., péntek
Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Costall

Ha otthon szeretnéd elkészíteni a sushit, akkor íme képes illusztrációnk arra, miként kell ezt eredményesen csinálni! Sok sikert!

A sushi készítés elsajátítása csupán néhány percbe kerül, de az igazi tanulás és profizmus művészete évek kérdése. A japán csemege népszerűsége tovább növekszik  szerte a világon, nem csak az amerikai kontinensen. Egyre többen megpróbálják otthon megalkotni ezt a csodát, a saját konyháikban. Amíg néhány fajta sushi megköveteli a szaktudást, addig vannak egyszerűbb variációk, mely nem követelnek túl nagy tapasztalatot. 

 

sushi step by step 1. Helyezd a nori lapot a bambuszgyékényre, a fényes felével lefelé. Helyezd rá a rizst a nori lapra, simítsd el alaposan úgy, hogy a két széléig érjen. Egy oldalon hagyj egy kb. ujjnyi vastag részt szabadon (a tőleg távolabb eső részen). A könnyebb munka érdekében olajozd be az ujjaidat!
sushi step by step 2. Helyezd a nyers halszeleteket a rizs közepére, a kép alapján!
sushi step by step 3. Miközben a halat középen tartod egyik kezeddel, a másikkal kezd el feltekerni a bambuszgyéként óvatosan.
sushi step by step 4. A tekerést akkor hagyd abba, amikor elérted a nori lap azon részét, ahová nem került rizs. Emeld fel a bambuszgyékényt, s a feltekerés folyamatát már kiegészítő nélkül folytasd. Használd az ujjaidat ahhoz, hogy a tekercs biztosan egyben maradjon.
sushi step by step 5. Vágd félbe a tekercset egy éles késsel.
sushi step by step 6. Helyezd egymás mellé a két tekercset, majd újra vágd el őket félbe, - így éppen azonos méretűek lesznek.
sushi step by step 7. A lapos oldalára fordítva tálalható. Kínálj mellé szójaszószt. Azonnal fogyasztandó!

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.