Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szegfűszeg

2008. április 14., hétfő
Szerző: Kulináris Világ

Latin neve: Syzygium aromaticum

Népies neve: szegfűszegfa

szegfűszegA szegfűszeg a trópusi Afrika 15 - 20 méter magas, őshonos fája, melynek pirosló virágbimbója a szegfűszeg.

Kivételesen erős aromája miatt mindig is nagy becsben tartották Európa, Észak-Afrika és Ázsia nagyobbik részén. Európába az arab kereskedők révén került, még a római birodalom idején.

Kesernyés, kissé csípős, erősen aromás ízű.

Fűszerként mártások, páclevek, szószok, befőttek, paradicsomos ételek, sütemények, gyümölcsös ételek készítésénél használják. Olasz konyhában pedig gyakran alkalmazzák sült és párolt húsok ízesítésére is.

Fahéjjal kombinálva kiváló ízt és aromát ad az italoknak (pl.: bólé, forralt bor).

A szegfűszegből nyert olajat a kozmetikai ipar is alkalmazza. Az illóolaj legfontosabb gyógyhatásai: antibakteriális, parazita- és vírusellenes, általános és idegrendszeri tonizáló, görcsoldó, gyulladáscsökkentő és helyi érzéstelenítő.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.