Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szerecsendió

2008. április 14., hétfő
Szerző: Kulináris Világ

Latin neve: Myristica fragrans

Népies neve: muskátdió, máciszdió

szerecsendióA szerecsendió Dél-Indiai szigeteken őshonos, de sok más trópusi területen, így Új-Guineában, Sri Lankán is évszázadok óta közkedvelt faj.

Az értékes és megbecsült fűszerek közé tartozik.

Jellegzetesen csípős ízében és aromájában hasonlít a majoránnára és a kakukkfűre.

Fűszerként elsősorban mártások, levesek, főzelékek, töltelékek, vagdaltak, húsgombócok, sajtos ételek, halak, krokettek elkészítésénél használják.

Élettani hatásai közé tartozik az, hogy segíti az emésztést és csökkenti a sav túltengést. De túlzott használatával vigyázzunk, mert ideiglenes székrekedést és vizelési nehézséget okozhat, emellett olajai növelik a májon a zsír lerakódását, a szafrol nevű hatóanyaga pedig rákkeltő és mérgező. 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.