Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szezámmag - Sesamum indicum

2008. november 25., kedd
Szerző: Erdei Gulyás Gabriella
Forrás: Kulináris Világ

Ez az ásványi anyagokban gazdag növény Indiából származik, közel egy méter magas, lágyszárú, kétajkú virágai lilák, rózsaszínesek.

szezammagToktermésében található magját használjuk ételeink díszítésére, de emellett vízhajtó hatása is ismert. Ajánlott még fogyókúrázóknak, várandósoknak, vegetáriánusoknak, felszívódási zavarral küzdőknek, időseknek. Keresztallergia alakulhat ki, ha dióallergiád van, ne fogyaszd.

Pékáruk díszítésére, zsemlemorzsába keverve panírozáshoz, salátákat ízesíthetünk vele, édességeket díszíthetünk vagy müzlifélékbe keverve fogyaszthatjuk.

Használat előtt érdemes megpirítani, illetve a bontott csomagot mihamarabb felhasználni, mivel avasodásra magas olajtartalma miatt igen hajlamos.
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.