Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Színes tészták titkai - Igy színezz otthon!

2008. szeptember 24., szerda
Szerző: Kulináris Világ

Az ember fia el sem tudja képzelni, mennyiféleképpen lehet ízesíteni a házi tésztát, és hányféle formája lehet. Most a színeket elemezzük, és tippeket adunk a mikénthez...

színes tésztaMi sülhet ki abból, ha az alapanyagokhoz hozzáadunk némi színező anyagot? – nyilván csakis természetes színezőanyagokról lehet szó! Vagy esetleg, ha hozzáadnák egy csepp csokoládét…

De kezdjük az elején, hogy mit is lehet hozzá adni az összegyúrt tésztához...

Zöld tészta

Ezt a színt igen egyszerűen elérhetjük, ehhez pedig általában spenótot vagy brokkolit használunk. A teendő csupán annyi, hogy nagyon apróra feldaraboljuk a spenótot vagy a brokkolit, gyakorlatilag pürésítésről van szó, amit utána bele kell keverni a tésztába. Az zöld árnyalata pedig a hozzáadott mennyiségtől függ.


Piros tészta

mandulaHa piros színt szeretnénk elérni, ahhoz nem másra van szükség, mint céklára. Főzzük meg a céklát, majd pucoljuk meg és pürésítsük le alaposan, majd törjük át egy szitán, majd tegyük bele a tésztába. Céklával igen sok színvariációt érhetünk el a halvány rózsaszíntől egészen a sötét pirosig. Ám ha inkább különleges ízre vágyunk, semmint lenyűgöző színhatásra, akkor a tésztához inkább eperlevet adjunk.

Narancssárga tészta


Ezt a színt a legkönnyebben némi répával, curryvel, édes piros paprikával, vagy paradicsommal lehet elérni. Ám azt hozzá kell tenni, hogy a fentiek közül, mindegyik alapanyag más és más árnyalatot ad. A paradicsom pirosas-narancssárga színt ad, a sárgarépa vagy répa lé élénk narancssárga színt eredményez, az édes piros paprikától majdhogynem piros lesz az eredmény, míg a currytől inkább közelebb lesz a sárgához a kapott szín. Ami az ízhatást illeti a paradicsomot szinte nem is lehet érezni, ellenben a sárgarépa igen karakteres ízt kölcsönöz a tésztának, a megfőzött piros paprika kicsit édeskés ízt ad, míg a curry enyhén kesernyés.


Sárga tészta

Némi sáfránnyal és citromlével könnyedén készíthetünk sárga tésztát. Ráadásul a sáfrány nagyon szép aranysárga színt és kellemes ízt biztosít. A citrom pedig halvány sárga színt eredményez, lágy citromos íz mellett.


mandulaA fokhagyma, mint adalék, igen karakteres ízt eredményez, a tésztához tört formában hozzáadva pedig lágy bézs színt kapunk.
Végül, de nem utolsó sorban pedig jön a csokoládé….bizony. A csokis tészta egy különleges és finom étel. Ilyenkor a tésztához kakaó port és porcukrot adnak, amennyiben a kakaó por nincs édesítve. Az eredmény pedig egy lágy barna tészta, kellemes csokoládé ízzel, amit remekül fel lehet használni különféle édes, tésztás desszertekhez.

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.