Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A 4 legpipecebb szőlős szépségápolási trükk

2009. augusztus 21., péntek
Szerző: Zelenij Linda
Forrás: Kulináris Világ

A szőlő bizony kívülről és belülről is szépít. Készíthetünk belőle fiatalító pakolást, vagy akár stresszoldó fürdőt is.

A szőlő enyhe savai és antioxidánsai fényesebbé, feszesebbé teszik bőrünket, segítenek lassítani öregedési folyamatokat. Magából a bogyós gyümölcsből, sőt még a borból készült pakolások is fiatalosabbá varázsolnak.

Frissítő arcpakolás


Használjuk teljes arcfelületen a friss szőlőből préselt pépet. Egy fürt szőlőt szemezzünk le, majd szitán törjük át, s a kapott gyümölcshúsos lét vigyük fel az arcra, esetleg a nyakra, és a dekoltázsra is. Hagyjuk hatni 15-20 percig, majd öblítsük le alaposan tiszta vízzel. Ha túl híg lenne a pakolás, kevés zabkorpával sűríthetjük.

Pórusösszehúzó

Azokon a területeken, ahol túl tágak a pórusok, mint például az orron vagy, az állon, simábbá, egyenletesebbé tehetjük a bőrt a vörösboros pakolással. Fél deci ásványvízben keverjünk el egy kis kanál száraz vörösbort, adjunk hozzá annyi hintőport, hogy kenhető masszát kapjunk, majd vigyük fel a problémás területre. Száradás után langyos vízzel öblítsük.

Feszesítő testápolás

Törjünk össze 50 dkg leszemezett vörös szőlőt, szükség szerint keverjük el kevés zabkorpával, melegítsük meg egy kicsit, majd kenjük fel a kezelendő felületre (combra, karra stb.), kellemes hőmérsékleten, esetleg betakarózva pihenjünk legalább 15 percet, mielőtt lemossuk a pakolást, amely nemcsak táplál, de elősegíti a bőr könnyedebb légzését is.

Stresszoldó fürdő

Törjünk össze 30 dkg szőlőt, tegyük vászonzsákocskába, majd engedjük rá a fürdővizet. Még hatásosabbá tehetjük a fürdőt, ha egy üveg vörösborral is dúsítjuk. A pakolásokhoz hasonlóan tápláló és frissítő hatású. A fürdőzés végén mindenképpen tusoljunk le langyos vízzel.

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.