Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A teakészítés aranyszabályai

5 egyszerű tipp

2008. április 12., szombat
Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

Ha nem az egyszerű, filteres variációt választod a teakészítéshez, jó ha tudod, hogy a jó teához idő és kellő figyelem kell. 5 aranyszabály a teafű megfelelő alkalmazásához:

A tea aromája igen könnyen elillan. Ezért egyszerre mindig csak kis mennyiséget vásároljunk, és aromazáró dobozban tároljuk.

Bár meglepően hangozhat, de a kész tea is könnyen átveszi más anyagok illatát, vagy akár ízhatását! Ezért csak teafőzésre szolgáló kannát vagy edényt használjunk!

A tea készítéséhez valójában két kanna kell. Az egyikben leforrázzuk a tealeveleket - minél szabadabban úszhatnak a vízben a levelek, annál jobban felszabadulnak az aromaanyagok. A másikban pedig leszűrjük.

A teához a vizet legalább 2-3 percig forraljuk, hogy a vízkő kiváljon, a klór eltávozzon belőle.

Mindig vegyük figyelembe, hogy az egyes teafélék elkészitéséhez más-más hőigény szükséges, így olvassuk el előtte a javaslatot és a felhasználást is!


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.