Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Turbolya

2008. április 15., kedd
Szerző: Kulináris Világ

Latin neve: Anthriscus cerefolium

Népies neve: olasz saláta, illatos turbolya, turbuja, torbolya, ormánka

 

turbolyaA turbolya Földközi-tenger vidékén és Elő-Ázsiában őshonos növény, amit már a rómaiak is ismertek. A turbolya méltatlanul hanyagolt, nagyon kellemes zamatú fűszer.

Illata ánizsra emlékeztet, íze pedig édeskés. A francia és belga konyha fontos fűszere.

Fűszerként zöldséglevesek, főzelékek, szószok, tyúkhús, báránysült, tojásételek és saláták, vajak ízesítésére használják.

Kora tavaszi zsenge leveleiből pedig salátát vagy levest is készíthetünk. De csak a főzés végén adjuk hozzá, mert hamar elveszíti aromáját.

Gyógynövényként légzőszervi betegségekben és emésztőrendszeri betegségekre kitűnő.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.