Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Tuti tippek fröccshöz!

Tél vagy nyár, - a fröccsnek nem számít az időjárás!

2010. október 20., szerda
Szerző: Sajtóanyag

A frissítő és egyébként egészséges fröccs kultusza napjainkban ismét újjáéledt. A „bor plusz szóda”
a baráti csevejek, a bulik és az otthoni kikapcsolódás divatos kísérője lett.

Ha igazi fröccsöt szeretnél, akkor a minőségi, jó borhoz adj szódát, ne pedig ásványvizet. A 21. században most már a szódáspatronnal sem kell bajlódnod, és a kezed sem fog odafagyni a szifonhoz, ha van otthon SodaStream géped. A modern fröccs elkészítéséhez kövesd az alábbi négy lépést:

soda1. Töltsd meg a SodaStream palackot a jelölésig vízzel!
2. Csavard bele a palackot a kedvenc gépedbe!
3. Nyomj bele a kedved szerint szénsavat!
4. Kisfröccsre, nagyfröccsre vagy házmesterre vágysz? Öntsd a szódához a kívánt mennyiség3 bort, ahogy az ínyencek is csinálják!

Félszáz fröccsfajta

A fröccs talán a világ legváltozatosabb itala, hiszen készülhet fehér borból és roséból is, ráadásul olyan keverési arányban, amilyet csak szeretnél. Legalább ötven fajtát már névről is ismerhetsz.

Neked melyik a kedvenced?

Próbálj ki minél többfélét otthon, hogy rátalálj a kedvenceidre! Így rögtön fogod tudni, hogy épp melyikre vágysz, ha a barátaiddal elmész szórakozni vagy pár órára beültök csevegni egy felkapott romkocsmába, de akkor is, ha a kedveseddel vacsorázol egy hangulatos étteremben. Grillezett zöldségek mellé a fehérborból – különösen az Olaszrizlingből – készített fröccsöt, grillezett húsok mellé pedig a rosé fröccsöt javasolják az igazi gourmandok.

Kisfröccs, húzás, Krúdy-fröccs

A bor és a szóda társítását a híres magyar írók és költők is hamar megszerették, néhány fröccsfajtát azóta is így hívnak. Hogy Te is bármikor kérhesd azt, amit ők is ittak, leírjuk ezeknek a
változatoknak a keverési arányait. Vegyíts 1 dl szódát ugyanennyi borral, és máris kész a kisfröccs, vagy ahogy József Attila nevezte, a fütty. Móra Ferenc szerint az 1 dl szódából és 2 dl borból készülő nagyfröccsöt könnyen a gallér mögé lehet húzni (hajtani), így a nagyfröccsöt ezentúl kérheted húzásként vagy hajtásként is. Krúdy Gyula az erősebb változatot kedvelte, ő 1 dl szódához 9 dl bort öntött, ami azóta is Krúdy-fröccsként ismert.

Ízelítőül

 

Kisfröccs (fütty, tréfa, rövidlépés) 1 dl bor + 1 dl szódavíz
Nagyfröccs (fröccs, hajtás, húzás) 2 dl bor + 1 dl szódavíz
Hosszúlépés (fordított) 1 dl bor + 2 dl szódavíz
Házmester 3 dl bor + 2 dl szódavíz
Viceházmester 2 dl bor + 3 dl szódavíz
Háziúr (nagyházmester) 4 dl bor + 1 dl szódavíz
Lakó fröccs (kisházmester) 1 dl bor + 4 dl szódavíz
Mafla 5 dl bor + 5 dl szódavíz
Polgármester 6 dl bor + 4 dl szódavíz
Alpolgármester 4 dl bor + 6 dl szódavíz
Krúdy fröccs 9 dl bor + 1 dl szódavíz
Sóher fröccs 1 dl bor + 9 dl szódavíz
Lámpás 1,5 l bor + 0,5 l szódavíz
   























 

A SodaStream termékeiről további információ elérhető a www.sodastream.hu weboldalon.

Háttérinformáció
SodaStream

Az izraeli székhely3 SodaStream az otthon készíthető szénsavasító rendszerek (HCS – home carbonation systems) piacvezető gyártója és forgalmazója. A SodaStream szénsavasító berendezéseivel 33 országban van jelen, 10 millió háztartásban használják rendszeresen és becslések szerint évente 800 millió liter szódát készítenek a segítségével, így SodaStream felhasználói közel 500 millió PET-palack gyártásától és szállítmányozásával együtt járó környezetterheléstől óvják meg a környezetet.
A SodaStream termékeivel a környezettudatos választás lehetőségét kínálja vásárlóinak.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.