Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


10 veszélyes és halálos étel

2009. július 8., szerda
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Ezoterikus.hu

Bár csupán néhány ételfajta létezik, mely halált okozhat, mégis vannak olyanok is közöttük, melyeket bár jól ismerünk, mégsem tudjuk róluk, hogy milyen veszélyes mellékhatással rendelkezhetnek!

Ez a lista olyan általánosan fogyasztott ételeket tartalmaz, melyek súlyos betegségeket okozhatnak, de ügyesen el is kerülhetünk!

Gomba - Gyilkos galóca

A legtöbb ember tudja, hogy néhány gombafajta fogyasztása halált okozhat. A legmérgezőbb fajta a gyilkos galóca, mely önmagában több, mint 7 mérget tartalmaz és akár egy harapásnyi mennyiség is halált okoz.

Fugu hal - Gömbhal

Ez a halfajta bár halálos is lehet, a japán konyha mégis előszeretettel készíti. Mérge, a tetrodotoxin 1200x mérgezőbb, mint a cianid. Évente mintegy 100 ember hal meg a rossz elkészítése miatt. A kulcs pedig éppen az előkészítésben rejlik: először is győződj meg róla, hogy képzett szakács készíti el számodra a halat! A fugu hal szakácsképzés egy igen hosszú folyamat, mely során az elkészített ételt mindig a fugut főző szakács fogyasztja el. A legmérgezőbb részei a halnak az izomzat, a bőr és a méh.

Kagyló

Ezen állatok a vízben egyfajta filterként működnek, melyek nagy mennyiségű mérget képesek magukba felfogni, beleértve a savakat, melyek a mikroszkopikus algák által kerülnek termelésre. A főzés során nem mindig kerülnek hatástalanításra ezek a mérgek és ezek közül némelyik halált is okozhat nagyobb mennyiségben.

Rebarbara

Gondolkoztál már rajta, hogy a receptekben miért szerepel a törzs a levelek helyett? A levelek nagy koncentrátumban oxalatokat tartalmaznak, melyek nagy mennyiségben mérgezést okoznak. A növény törzse kevesebb mérget tartalmaz.

Burgonya

A burgonya glycoalkoloidokat tartalmaz, melyek leginkább a vadkrumpliban találhatóak. A magas hőmérsékleten való főzés során legtöbbször megszűnik a méreg hatása, bár így is okozhat fejfájást, diorheát, ritka esetben kómát és halált. Ezért van az, hogy a burgonyát fénytől védett helyen érdemes tartani! A naptól ugyanis nő benne a méreg hatása. Sose egyél burgonyát, ha megzöldült!

Barackmag

Tulajdonképpen sok gyümölcs tartalmaz mérgező anyagokat, így például néhány termés magja, mint a cseresznyéé, az almáé, a szilváé, a manduláé és a baracké. Persze tudni kell, hogy igencsak megadózisra lenne szükség, hogy az valóban halált okozhasson, bár Törökországban jelentettek már ilyen eseteket.

Paradicsom

Bár a gyümölcs maga teljesen ártalmatlan, de a növényben mégis jelen vannak alkoloidok, melyek mérget tartalmaznak.

Csokoládé

A csokoládé alkoloidot tartalmaz, mely általában nagy mennyiségű fogyasztás esetén mérgezést okozhat. Bár hatalmas mennyiségű fogyasztás esetén fordulhat elő ilyen eset, de más élőlényekre, mint például a kutyákra, lovakra és macskákra már egy kisebb adag is életveszélyes lehet.

Tápióka

Ha nem készítjük elő rendesen a zöldséget, mérgező lehet. Természetes módon tartalmaz cianidokat, melyek ártalmatlanná válnak, ha megfelelő módon kiszárítjuk, megtisztítjuk és megsütjük!

Mogyoró

A mogyoró allergia könnyen halálos lehet az arra fogékonyak számára! Jól olvass el minden mogyorót tartalmazó zacskót, mert akár a bevonat is tartalmazhat számodra veszélyes fajtát tartalmazó mogyorót!
 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.