Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A világ legdrágább ételei - TOP 21

2009. augusztus 25., kedd
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

A világ tele van csodával és izgalmas, felfedezetlen újdonságokkal! Az álmaink vezetnek minket előre, hogy minden vágyunk teljesülhessen!

Az ételfanatikusok számára a világ legdrágább és legkülönlegesebb ételei jelentik a valódi örömöt, ezért nem restek sem felkutatni, sem megvenni azokat! Ismerd meg a legkülönlegesebb ételek, fűszerek, italok világát!

safrany1. Sáfrány

A sáfrány a krókusz virágának termése, fél kg szárított sáfrányhoz mintegy 50.000-75.000 virág szükséges. Ez azt jelenti, hogy egy egész focipálya területű virágtenger elég csupán ezen izgalmas fűszer összegyűjtéséhez. A fűszer előállítása rengeteg kutatást és labormunkát igényel, ezért ilyen magas a fűszer ára. 1kg = 1100-11.000$.

 makadamia dio2. Makadámia dió

A világ legdrágább diója, a makadámia dió. A makadámia fa csak 7-10 éves korától termi finom dióját és csakis a megfelelő időjárási feltételek-erős eső, megfelelő termőföld-mellett. A diók meglehetősen kemény héjjal rendelkeznek, de ha egyszer feltárjuk a belsejüket, akkor egy krémes fehér belsőt ismerhetünk meg, mely 80% olajból és 4% cukorból áll. Egy kg dió ára elérheti a 30$-t is.

3. Almas kaviár

A világ legdrágább kaviárja nem a fekete, hanem az Almas. A szó maga perzsa eredetű és gyémántot jelent. A Beluga kaviár előállításához egy mintegy 100 évnél hal szükséges. A luxus kaviár a dinoszaurusz időszak egyik legősibb túlélője. Egy kg 5.000$.

4. Szarvasgomba

Eredeti lelőhelye Észak-Itáliában Piemont régiójában található. A szarvasgomba elérheti a 12 cm átmérőt és 500 g-t is. A szarvasgomba ára egészen elképesztő, egy kg ára 2.000-4.000 $ között mozog. A rekord árat tavaly decemberben fizette érte egy Stanley Ho nevű férfi, aki a Macau Casino tulajdonosa. 330.000 $-t fizetett 1,5 kg gombáért.

5. La Bonotte

A világ legdrágább burgonya fajtája Franciaországból származik. Mindössze 100 tonnát termelnek belőle évente, melyet kizárólag a Noirmoutier-szigeten gyűjtenek össze. A kultivált burgonya csakis a tengeri levegőt viseli el és egy kg 500 $-ba kerül.

6. Wagyu marhahús

A világ legdrágább marhahúsa a Wagyu tehenekből nyerik. Ezek a japán tehenek a legjobb füvet kapják és persze a legnemesebb gondozást is. Ezért van az, hogy a húsuk igen ízletes és drága. 200 g ára 100 $.

7. Essen Platinum Club Sandwich

Ez a 3 emeletes finomság a legjobb csirkehúst, a legjobb kenyeret, tojást és szarvasgombát rejti. Jelenleg Berkshireben árulják. A csirkehúst (poulet de Bresse)  a világ 4. gasztronómiai csodájának tartják. Bár igen kalóriagazdag és zsíros is, attól még mindig a legdrágábbnak számít jelenleg a világon. 1 kiló kb. 200 $-ba kerül.8. Pizza

Ára 8.300 EUR körül mozog és mindenféle válogatott finomságot megtalálunk rajta, mint a kaviár, a homár és persze némi Louis XIII. Remy Martin konyak. A pizza átmérője 20 cm és természetesen Olaszországban kerül előállításra.

9. Omlett a la Le Parker Meridien Restaurant

A fent említett étterem New Yorkban található. A 6 tojásból, egy egész homárból, némi kaviárból készült 1000 $-os omlettet, ha otthon készítenéd el, "mindössze" 137.000Ft-ba kerülne.

10. Fagylalt kehely, Serendipity 3

A Serendipity Manhattan egyik felkapott étterme, ahol a desszert 2004-ben került fel a Guinness Rekordok Könyvének listájára, mint a világ legdrágábbja, mely a legfinomabb tahiti vaníliából, madagaszkári vaníliából és a világ legdrágább csokoládéjából - Amedei Porceleana - készült fagylaltokból kevert csoda.

11. Chocopologie


A legfinomabb és legdrágább édesség Knipschildttől. Fél kg belőle mintegy 2.600 $-ba kerül. Kézzel készített trüffel, melyet csakis rendelésre készítenek. A trüffelben 70% Valrhona kakaó található.12. Kopi Luwak

A világ legdrágább és legfinomabb kávéja, mely Indonéziából származik és évente csak néhány kilót állítanak elő belőle.

13. Tieguanyin tea

A jelenlegi rekordot viselő ritka teafajta Kínából, mely kg-ként 3.000 $-ba kerül.

14. PG teafilter


A világ legdrágább teafiltere, mely a PG Company számára készült a 75. évfordulójának alkalmából. a teafiltert kézzel díszítették 280 gyémánttal, azért , hogy emlékeztessék az embereket az angol tea különlegességére. Egy bögre tea így 7.500 £-ba kerül.

15. Perrier Jouet Blanc de Blanc pezsgő

A pezsgőt a legkülönlegesebb szőlőszemekből állítják elő és különleges, kézzel festett virágmintás üvegben árulják, melyek közül egyetlen flaska 1.500 $-ba kerül.

16. Macallan Fine Rare Vintage whisky


Az egész világon mindössze 85 üveg található és 30 éves ízvilágával csábítóan egyedi. Egy üveg ára 38.000 $.

17. Wray&Nephey White Overproof Rum

A legnagyobb alkoholtartalmú és legritkább rum a világon, melyet 1940-ben palackoztak és mindössze 4 üveg van még belőle az egész világon. Mindegyik ára 53.000 $.

18. Diamonds-Are-Forever koktél

A világ legdárágbb koktélja nem tartalmaz különleges hozzávalókat, viszont a szokásos olivabogyó helyett egy 1.6 karátos gyémántot tesznek a pohárba. Ha ilyesmi italra támadna kedved, a Ritz-Carlton hotelben leled, Tokyoban. Ára 11.000 $.

19. Vielle Bon Secours sör


Egy flaska 500 £-ba kerül és csakis a londoni Bierdrome nevű bárban találod.

20. Diva Vodka

A skót Blackwood Distillery állítja elő, melyet kérésre kristállyal is dekorálnak, 35-540.000£-ba is kerülhet egy üveg belőle, a személyes igényekhez alkalmazkodva.

21. Kona Nigari víz

A desztilált víz igen magas ásványi anyag tartalommal rendelkezik és a Hawaii-szigetek mélyvízéből származik. Egy liter belőle 16 $-ba kerül.

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.