Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Virágszirom csemege

Ehető virágok

2008. augusztus 4., hétfő
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Kerti partink fénypontjai lehetnek a különleges virágos finomságok az asztalon felkínálva, és más ötlet híján a szépséges virágszirmocskák dekorációként is igazán bájos és különleges atmoszférát teremtenek vendégeink számára is.

Támasszuk fel a régi idők kedvelt tálalási ötletét! A rómaiak idején már felismerték, hogy a természet ezen színes kincsei hogyan fokozzák az étkezés adta gyönyört. A reneszánsz korban nemcsak kulináris finomság, hanem díszítő motívum is az étkezőasztalon. Ezt a - már a Bibliában is megemlített - étkezési szokást a mai korban leginkább az ázsiai konyhaművészet kísérletező kedve hozta vissza a köztudatba. Természetesen a franciák, a konyhaművészet nagy hódolói sem maradnak le találékonyságban. Az angoloknál pedig előre csomagolt ehető virágokat találhatunk a boltok polcain.

 

 

Tudvalevő, hogy számos virágból készítenek teát, ezek természetesen szintén fogyaszthatóak friss formájukban is. A leszedett virágokat zárható tartóban, a hűtőben is tárolhatjuk egy ideig. Tálalás előtt vízbe mártva a frissen szedett, harmatos virág zamatát keltjük újra életre.
Varázsoljon egész évben tavaszi hangulatot asztalára! A virágok igen dekoratív lakásdísszé is válhatnak friss és sült formájukban is, pl. üvegtálban, a tányér köré szórva, felfűzve- bátran ötleteljünk.

Virágszirom csemege

Árvácska
Sokféle színük miatt választhatunk az étkezőhöz illő árnyalatút. Enyhén menta ízű.

Rózsa
semleges ízű, bódító illata miatt igazán elegáns dísz, főleg a szebb rózsafejek. Desszertként igazán királynői hangulatot teremthet

Tulipán
ropogós szirmai miatt nassolásra is alkalmas, és jóval kíméletesebb rágcsálnivaló, mint a polcokon található kínálat.

Borágó
a limonádé kedvelt kiegészítője, sárgadinnyére emlékeztető ízvilágával.

Orgona
leginkább kellemes illata és gyönyörű színe miatt alkalmas gyümölcssalátás ételekhez,leginkább a saláta ízére emlékeztet zamata.

Sarkantyúvirág
telt sárga színe miatt mindig öröm az étkezés, leginkább saláta mellé ajánljuk, mégpedig nyersen.

A szebb virágszirmokat mossuk át alaposan, kenjük be felvert tojárfehérje habjával, és szórjuk be alaposan kristálycukorral. Teljes száradás után lezárt dobozban igazán sok ideig tárolható.
Fantáziánknak a természet nem szab határt. Rózsaszirmok, körömvirág, ibolya, levendula...igazán egyedi ajándék hölgyek számára egy masnival átkötött szép dobozban átnyújtott virágszirom kollekció.

Gyermekek számára pedig valódi öröm ez a színes kínálat a tányérjukon.
Tálalja süteményen, salátán, friss kecskesajttal...a színek elbűvölik a szemlélőt!

Ínyencek a fenti elkészítési módot kiegészíthetik a szirmok sütésével is, amitől azok valóban ropogós, unikum díszítéssé válnak.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.