Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Vitalitás kalkulátor

2010. február 5., péntek
Forrás: Kulináris Világ

Vitalitásunkat alapvetően az életmódunk határozza meg. A feszített tempóban és az elvárásoknak való megfelelésben sokszor felborul testünk és lelkünk harmóniája, erőtlennek és alulmotiváltnak érezzük magunkat, vitalitásunk csorbát szenved. Fokozott figyelmet kell tehát szentelnünk vitalitásunk megőrzésére.

A vitalitás fizikai és szellemi erőforrásaink állapotát jelenti. Alapvetően testünk és lelkünk egészségi fokát és összhangját határozza meg, amely kihatással van a mindennapi közérzetünkre és teljesítményünkre. Vitalitásunkat számos tényező jelentősen befolyásolja: többek között az alvás és a mozgás mértéke és milyensége, a munkakörülmények és a munkával eltöltött órák száma, valamint a táplálkozásra való odafigyelés mértéke. Ha belegondolunk, könnyen rádöbbenünk, hogy a fent említett faktorok lényeges elemei a napi rutinunknak, amelyben az arany középút megtalálása elengedhetetlen vitalitásunk megőrzésében. Az egyik legfontosabb sarokpont a kiegyensúlyozott étrend kialakítása, amely az ajánlások és egészséges arányok betartásával hozzájárul vitális egyensúlyunkhoz.


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.