Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A zabpehely sokoldalúsága

Ismerd meg!

2009. augusztus 2., vasárnap
Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

Mi is olyan különleges a zabpehelyben? Figyeljünk csak meg egy két évest reggelizés közben, ahogy boldogan nyammogja be egy kis tejjel és kakaóval a finom pelyheket.

Azért csak csínján a csábítással! Ha egyszer megkóstolt a gyermek egy igazán jó minőségű zabpelyhet, utána aligha éri be kevésbé jóval, vagy akár a kakaó nélküli változattal! 

A zabpelyhekről általánosságban elmondható, hogy bármely csomagolásban legalább 30% zabot tartalmaz. Ehhez társítanak általában némi vitamint, ásványi anyagokat és tojásfehérjét. Vagyis akárhogy is, ez egy nagyon egészséges táplálék! 100 g zabpehely kb. 359 kcal, vagyis érdemes leülni csemeténk mellé egy kis közös falatozásra.

A zabpelyhek közül választhatunk magvasabbat, mely különösen müzliként, főzéshez és sütéshez alkalmas, bár néhányunknak kevésbé könnyen emészthető. Vannak a baba számára készült zabkészítmények is, melyek könnyen oldódnak tejben, vagy más folyadékban és kiválóak a napközbeni tápláló étkezésre!

A zabpehely, bár különösebb elkészítés nélkül is nagyon ízletes, mégis még számtalan felhasználási területe van:

- a zabpehely kitűnő zöldségek, szószok, levesek és főzelékek sűrítéséhez, mivel igen nagy nedvszívó képessége van.
- megakadályozza, hogy az edénybe ragadjon az étel, mindegy, hogy sütünk, vagy főzünk vele, mivel kiváló a szétválasztó képessége.
- kiváló panírozáshoz, mivel a hús belül igen zaftos marad. A húst egyszerűen fűszerezzük, megforgatjuk a zabpehelyben és azonnal a forró olajban gyorsan-frissen kisütjük. A hús egy szép barna kérget kap majd, mely egy picit emlékeztet majd a dió ízére.
- a zabpehely felszívja a felesleges nedvességet, mely például egy gyümölcstorta készítésénél nem hátrány.
- finom krumplipuffancsot készíthetünk belőle, ha a nyers, reszelt krumplihoz hozzáadunk egy kis zabpelyhet és tojást.

A gyerekzsúrok tetőfoka a gyerekfondü, melyhez 250 g túrót, 1/8 l tejet, egy citrom levét, 60 g cukrot, 5 ek. zabpelyhet krémmé keverünk és  1 almát, 1 körtét, 1 barackot, 1 banánt és néhány szem szőlőt mind feltűzdelünk kis szeletekben egy hurkapálcikára és azzal mártogathat mindenki kedvére.

 


Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

További cikkek


A portál ajánlata

Optimista kártya Holddiéta könyv Ezoterikus Kalendárium 2017 Újra lesz Szeminárium! Bármilyen rendezvényt felturbózunk! Jósnő, asztrológus, grafológus...
Ezoterikus kalendarium 2017
Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.