Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!Tekintsd meg videóinkat!


Érdekességek innen-onnan...

Klasszikus francia puding - Creme brulee


Tradicionális francia desszert a creme brulee nevű puding, és mint mondják a puding próbája ...Evésben az élvonalban! Kik esznek a leghosszabban?


A franciák nem hazudtolják meg kényelemszerető és ínyenc hírüket: egy hétfőn közzétett tanulmány szerint a világ fejlett nemzetei közül ők töltik a legtöbb időt alvással és evéssel.


Elolvasom a cikket

Gordon Ramsay Interjú


Gordon mesél Franciaországról, a francia életérzésről, ami a konyhaművészettel együtt jár és az angol- francia különbségekről!


Elolvasom a cikket

Francia konyha és gasztronómia


Azt, hogy a franciák imádják a finom ételeket, azt már valószínűleg mindenki hallotta. Franciaországban ez a szenvedély az ízek iránt teljesen hétköznapi dolog.


Elolvasom a cikket

Interjú Guy Savoy sztárséffel


Savoy érdeklődése már kiskorában az éttermek világa felé fordult. Egy kis francia városkában, Savoy régióban nőtt fel, ahol édesanyja egy kis kávézó tulajdonosa és vezetője volt.


Elolvasom a cikket

Teret nyer magának a francia kaviár


Szibériai tokhal segít a franciának! Végre visszakerülhet a francia éttermi kínálatba az eredeti francia kaviár! Az ára sem megvetendő,  egy 30 grammos üvegcse 69 eurót kóstál.


Elolvasom a cikketBárcsak előbb tudtuk volna a francia pékáruk titkát!

2008. július 22., kedd


Francia pékmester séfünk, Richard Bertinet végre feltárja előttünk a valódi kenyér lényegét. „Minden a tésztán múlik.” Tanoncai ámulva nézik, hogy milyen nedvesnek kell lennie a tésztának.


Tovább ...

Édes csábítás francia cukrászoktól

2008. szeptember 16., kedd


Haute Pâtisserie - így hívják azt az új trendet, mely a csokoládét, a tésztát és a cukormázat extravagáns alkotásokká formálja.


Tovább ...

Mi az a francia pirítós?

2010. november 16., kedd


A francia pirítós, vagy másik nevén bundáskenyér szikkadt kenyérből készül, melyet tojásos-tejes keverékben megmártunk, majd olajban kisütünk. Sok variánsa létezik a világon, sós, vagy éppen édes.


Tovább ...

Francia karácsonyi fatörzs - mi a titok?

2012. december 7., péntek


Csokoládés vagy gesztenyés vajkrémes rolád, amelyre műanyag fűrészt vagy emberfigurákat tesznek, vagy különleges formába öntött, egzotikus illatú sütemény...


Tovább ...


KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.