Tradicionális francia desszert a creme brulee nevű puding, és mint mondják a puding próbája ...
A franciák nem hazudtolják meg kényelemszerető és ínyenc hírüket: egy hétfőn közzétett tanulmány szerint a világ fejlett nemzetei közül ők töltik a legtöbb időt alvással és evéssel.
Gordon mesél Franciaországról, a francia életérzésről, ami a konyhaművészettel együtt jár és az angol- francia különbségekről!
Azt, hogy a franciák imádják a finom ételeket, azt már valószínűleg mindenki hallotta. Franciaországban ez a szenvedély az ízek iránt teljesen hétköznapi dolog.
Savoy érdeklődése már kiskorában az éttermek világa felé fordult. Egy kis francia városkában, Savoy régióban nőtt fel, ahol édesanyja egy kis kávézó tulajdonosa és vezetője volt.
Szibériai tokhal segít a franciának! Végre visszakerülhet a francia éttermi kínálatba az eredeti francia kaviár! Az ára sem megvetendő, egy 30 grammos üvegcse 69 eurót kóstál.
Francia pékmester séfünk, Richard Bertinet végre feltárja előttünk a valódi kenyér lényegét. „Minden a tésztán múlik.” Tanoncai ámulva nézik, hogy milyen nedvesnek kell lennie a tésztának.
Haute Pâtisserie - így hívják azt az új trendet, mely a csokoládét, a tésztát és a cukormázat extravagáns alkotásokká formálja.
A francia pirítós, vagy másik nevén bundáskenyér szikkadt kenyérből készül, melyet tojásos-tejes keverékben megmártunk, majd olajban kisütünk. Sok variánsa létezik a világon, sós, vagy éppen édes.
Csokoládés vagy gesztenyés vajkrémes rolád, amelyre műanyag fűrészt vagy emberfigurákat tesznek, vagy különleges formába öntött, egzotikus illatú sütemény...