Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!Tekintsd meg videóinkat, képsorozatainkat!


Kattints a fenti képek valamelyikére! Receptjeinkben részletes instrukciókat találhatsz hogyan is kell elkészíteni a remekműveket ...

Jókai bableves


A Jókai bableves Jókai Mór nevét viseli, aki ennek a csodának nagy kedvelője ...21 őrült italozási szokás - a világ 21 országából


Úgy tűnik, hogy minden országnak meg vannak a saját fesztiváljai, italai és persze fogyasztási szokásai is. Az alkohol sok összejövetel mozgatórugója, így nem csoda, hogy saját tradíciók is tartoznak hozzájuk.


Elolvasom a cikket

A Fehér Ház 493 ezer dolláros magyar titka!


Magyarországon tervezték és festették annak a két új porcelánkészletnek az egyikét, amelyet az amerikai elnök washingtoni rezidenciáján, a Fehér Házban fognak használni az elkövetkező években.


Elolvasom a cikket

Calabria titka: Bergamotta (bergamotto)


A Dél-Olaszországban, Calabria megyében töltött fél év alatt rengeteg finomságot ismertem meg, egyetlen volt azonban, amelyet igazán különlegesnek találtam.


Elolvasom a cikket

A Székely-káposzta nem székely és nem káposzta!


Az étterembe járó emberek az étlapokon, a háziasszonyok az általuk "mankóként" használt szakácskönyvekben sok olyan étel nevet találnak, aminek szeretnék tudni az eredetét.


Elolvasom a cikket

Kitört a harmadik világháború!


A szalámi Németországban született, nem pedig Olaszországban egy német húsüzem szerint, amely azt állítja, hogy ő fedezte fel...


Elolvasom a cikket

A császár morzsája: császármorzsa


A császármorzsa (más néven smarni vagy grízsmarni, németül Kaiserscharrn) egy osztrák eredetű, zsírban sült tésztadesszert.


Elolvasom a cikketSzabolcsi almás máktorta - Magyarország tortája 2012

2012. augusztus 14., kedd


A szabolcsi almás máktorta nyerte el idén a Magyarország tortája címet, az egressel készített cukormentes almatortát pedig Magyarország cukormentes tortájának választották.


Tovább ...

Ki és mennyit költ élelmiszerre? Megdöbbentő tények és fotók!

2010. augusztus 13., péntek


Tulajdonképpen nem mondunk nagy újdonságot, amikor bejelentjük, elképesztő pénzeket dobunk ki élelmiszerre. Mások a mi költéseink század részéből is jól elvannak. Nézzük a tényeket!


Tovább ...

Miből készül a hamburger Miami-ban?! A válasz elborzasztó...

2010. február 7., vasárnap


Ismét megérkezett az alligátor-hamburger! Vége az alligátorszüretnek Floridában megkezdték feldolgozásukat. Gyorskaja lesz belőlük...


Tovább ...

A 10 legbizarrabb bor elnevezés: pisitől a szajháig

2010. július 1., csütörtök


Megértük ezt is. A borok egy adott, kis százaléknyi részét nem lehet eladni másként, mint elképesztő nevével...


Tovább ...

Így sült a kenyér 2010. augusztus 20-án!

2010. augusztus 30., hétfő


Igazi, hagyományos kenyérsütés kemencében! 2010. augusztus 20-án Abonyban sütöttük együtt a kenyeret Mészáros Istvánnal a Mészáros Vendéglő tulajdonosával. Képes beszámoló!


Tovább ...

A Magyar Tudományos Akadémia Bora 2013

2013. február 15., péntek


Magyarország szinte összes jelentős borvidéke 57 pincészetének és borászatának 151 bora közül választották ki a bort kedvelő és ahhoz értő tudósok, valamint az MTA elnöke által felkért hivatásos borászok azt a 6 nemes nedűt, amely az idén negyedik alkalommal rendezett bormustrán elnyerte a „Magyar Tudományos Akadémia Bora 2013” elismerő címet. A szigorú szakmai előírásoknak megfelelő, minősített borversenyként elismert rendezvénnyel az Akadémia a magyar bor hírnevének öregbítéséhez kíván hozzájárulni.


Tovább ...


KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.