Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Gasztro-Asztro


Gasztro-Asztró horoszkópunk különböző megközelítésben világít rá arra, mit szeretnek enni, venni az egyes jegyek, s mi az a gasztronómiai öröm, amivel mosolyt csalhatunk az arcukra, ha nekünk kell gondoskodni róluk...

Kos
Bika
Ikrek
Rák
Oroszlán
Szűz
Mérleg
Skorpió
nyilas
Bak
Vizöntő
Halak



Kos

(március 21. - április 20.)

 

Jellemzője az extravagancia. Ha Kos a házigazda, akkor a meleg ételeket nagy tálcákon és tányérokon szolgája fel. Elvárja a hangos dicséreteket és tapsot is. Biztos, hogy valami egész különlegeset fog alkotni, bár megeshet, hogy a nagy sietségben összecsap bizonyos dolgokat. De, ha elegendő idő áll rendelkezésére, biztos, hogy nem fogunk benne csalódni!

Mit egyen a Kos:

A Kosoknak nagyon oda kell figyelniük a helyes és racionális táplálkozásra. Szigorú rendszerességet kell követniük az étkezéseik során, és kerülniük kell az késő esti vacsorázást és nassolást. Legjobb számukra: hal, különféle kásák és zöldségek.

Vendégségben:

A legjobb választás, - Kos vendég esetén, - ha valamilyen szaftos hús készítünk, csípős fűszerekkel, és ne feledkezzünk meg a zöldségekről sem. Ne sajnáljuk tőle a repetát!

Vásárlás:

Hús, hal: bárány, birka, bivaly, bármilyen hal

Gyümölcs: grépfrút, görögdinnye, sárgadinnye, zellet

Zöldség: káposzta, cékla, fehérrépa, sárgarépa, retek, hagyma, paprika

Fűszerek: bors, fokhagyma, sáfrány, koriander, rozmaring


Bika

(április 21. - május 20.)

 

Elve: minél több étel van az asztalon, annál jobb és érdekesebb az étkezés. Ő is mindig figyel arra, hogy vendégének a tányérja tele legyen, és jól megtömi mások hasát. Így teljesen felesleges a „nem kérek többet, köszönöm” mondat, mivel úgyis meggyőz, hogy együnk még egy kicsit.

Mit egyen a Bika:

A Bikának oda kell figyelnie, hogy csak mértékkel egyen, bár ezt igazán nehéz lesz betartani. Nem szabad elfelejteni, hogy ami finom, az nem mindig egészséges, ráadásul hízásra hajlamos. A Bika szervezet igényli a különböző gyümölcsök gyakori fogyasztását. Ebédjét pedig, jó ha kiegészíti különféle salátákkal.

Vendégségben:

Egy Bika mindig örül a meghívásnak, és még jobban, ha tradicionális ételekkel kínáljuk.

Első fogásnak például egy finom és gazdag húslevest - nagy hús darabokkal, főételnek marhahúsból készült ételt - sok körettel, a desszert pedig friss gyümölcs lehet.

Vásárlás:

Hús, hal: marha, ebből is kiemelten a bélszín és hátszín

Gyümölcs: alma, avokádó, banán, meggy, barack, körte, málna, eper, narancs, citrom, szilva

Zöldség: borsó, spenót, paradicsom, bab

Fűszerek: kapor, torma, szegfűszeg, édeskömény, petrezselyem


Ikrek

(május 21. - június 21.)


Imádják a különféle népek tradicionális konyháit, és szívesen kísérleteznek velük. Igy ne csodálkozzunk, ha Ikrek barátunknál a vendégség esetleg indiai, kínai vagy éppen mexikói fűszerezésű lesz...

Mit egyen az Ikrek:

Az Ikrek semmiképpen nem hagyhatják ki étrendjükből az olyan fehérjéket, mint a tojás, a sajt, a túró. Néhanapján megengedhetik maguknak, hogy egzotikus országok csípős ételeiből lakomázzanak. Kellő odafigyeléssel megóvják hasukat a bajtól.

Vendégségben:

Az Ikreket nem a felszolgált étel mennyisége érdekli, hanem inkább a sokszínűség. Legyen mindenből kevesebb, de többféle különlegesség. És cseppet sem hozza lázba a jól megszokott, laktató, házias ebéd. Tálaljunk fel neki valami olyat, amit garantáltan nem evett, esetleg előtte óvatosan faggassuk ki...


Vásárlás:

Hús, hal: szárnyasok, pl.: csirke, liba, fürj, de elfogyna a kacsa is...

Gyümölcs: sárgabarack, gránátalma, papaya

Zöldség: kelkáposzta, zeller, olívabogyó, hüvelyesek

Fűszerek: vanília, menta, kardamom, szerecsendió, zsálya, szezámmag


Rák

(június 22. - július 22.)

 

A Rák igazi ínyenc. Bármit, bárhol, bármikor... Igy pl. igazán jó ötlet őt meghívni a szabadba egy piknikre, vagy egy hajón elköltendő vacsorára. Ez utóbbi biztos, hogy teljesen felvillanyozná...

Mit egyen a Rák:

A Rák természetétől fogva rabja a gyomrának, így nem árt, ha odafigyel, mit eszik és hogyan diétázik. Óvakodnia kell az édességektől és a liszt alapú termékektől. Alkoholt pedig, jobb ha csak kúraszerűen iszik, és azt is csak ritkán. Görögdinnyét viszont bármekkora mennyiségben fogyaszthat, és időnként kényeztetheti magát különféle babos ételekkel, és tenger gyümölcsével.

Vendégségben:

Az étkezés a Rák számára igazi ceremónia. Van eleje és vége, nem rohan sehová. Nem fogja visszautasítani a különféle tengeri különlegességekből álló ételeket és bolondul a gombáért. Desszertre pedig tálaljuk gyümölcssalátát tejszínhabbal vagy fagyit. A fagyiból is inkább a savanykás ízvilág fogja levenni a lábáról...

Vásárlás:

Hús, hal: rák, hal, homár, osztriga

Gyümölcs: kókusz, szőlő, citrom, papaya, görögdinnye, mangó

Zöldség: káposzta, uborka, tök, burgonya, fehérrépa

Fűszerek: curry, mustár, torma, zsálya, vanília, kömény


Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.)

 

Amikor vendégek csengetnek az ajtón, az Oroszlán akkor jön rá, hogy a salátát nem sikerült időben befejeznie, a pezsgőt pedig elfelejtette behűteni, az apróságokról már ne is beszéljünk. Mindemellett sosem sajnálja a pénzt fejedelmi lakomákra, különösen, ha a szeretteiről vagy közeli barátairól van szó.

Mit egyen az Oroszlán:

Az Oroszlánnak a helyes életviteléhez hozzátarozik a húsfélék fogyasztása. A húshoz való vonzalmat enyhíteni kell különféle gyümölcsök és aszalt gyümölcsök fogyasztásával, illetve a tök és padlizsán bármely formájában való felhasználásával. A húst és a köreteket is alaposan átsütve kell enni!

Vendégségben:

Imádja a fényűző lakomákat. Így, aki Oroszlánt hív vendégségbe, számíthat egy kisebbfajta anyagi csődre, hogy meg tudja venni a sok különleges ételt... - egy kis kaviár, vadhús borban pácolva, zene és minden, mi szem szájnak ingere. Ha jó házigazda akarsz lenni, ne sajnáld Oroszlán barátodtól a luxust.

Vásárlás:

Hús, hal: kiemelten vadhús és mindenféle húsféle

Gyümölcsök: citrom, narancs, mandarin, ananász, körte, áfonya

Zöldség: olívabogyó, tök, articsóka, patisszon

Fűszerek: ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, koriander, tárkony, gyömbér


Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.)

Leginkább az egészséges és finom ételeket kedvelik: egy kis saláta, egy kis sült padlizsán, vegyes zöldségfélék, sok friss gyümölcs. Ha nem akar enni, ne erőltessük, eszik, ha éhes lesz...


Mit egyen a Szűz:

A Szüzeknek a legjobb, ha vegetáriánus életmódot folytatnak. De, ha nehezükre esik lemondani a húsról, akkor megengedhető a főtt szárnyas hús vagy egy kis bárány.

Nagyon egészséges viszont számukra az alma, minden mennyiségben.

Vendégségben:

A Szűz nem igényli, hogy a vendégségben az asztal omladozzon a sok finom falattól. Számára bőven megfelel egy kis párolt hús rizzsel és sok zöldséggel, desszertre pedig a friss gyümölcs a legideálisabb, esetleg egy kis fagylalttal tálalva...

Vásárlás:

Hús, hal: bárány, csirke

Gyümölcs: sárgabarack, gránát alma, alma, málna, mandarin

Zöldség: bab, kelkáposzta, zeller, póréhagyma, retek

Fűszerek: babérlevél, cikória, vanília, fahéj, kardamom


Mérleg

(szeptember 23. - október 22.)

 

Nincs is elkeserítőbb dolog egy Mérleg számára, ha vendégei leöntik a hófehér abroszt, vagy egyből megeszik a nagy munkával készített ételdíszeket, mivel számukra a legfontosabb a szépség és a harmónia. Ne zökkentsük ki őket nyugalmukból a nem megfelelő viselkedéssel.

Mit egyen a Mérleg:

A legfontosabb megjegyezni, hogy nem szabad tele tömni a pocakot mindennel, ami csak a kezünk ügyébe akad. A Mérleg jobban teszi, ha lemond a csípős ételekről, a változatosságot inkább különféle szószokkal és vitamindús salátákkal helyettesíti. Finom mártásokkal a legegyszerűbb étkek is csodássá varázsolhatóak.

Vendégségben:

Vendégségben a Mérlegnek nem az étel a fontos, hanem a környezet és a harmónia. Imádja a különféle salátákat és egzotikus önteteket, valamint egy kis édességgel biztosan fel lehet vidítani. Ez utóbbiban jó, ha van egy kis csokoládé vagy kakaópor.

Vásárlás:

Hús, hal: legjobb a vegetáriánus életmód vagy elsősorban szárnyasok

Gyümölcsök: alma, avokádó, banán, áfonya, fekete ribizli, meggy, barack, málna

Zöldségek: paradicsom, spenót, borsó, sóska, spárga

Fűszerek: fokhagyma, ánizs, szegfűszeg, bazsalikom, kapor


Skorpió

(október 23. - november 22.)


E jegy szülöttéhez igazán jó dolog vendégségbe járni, mivel abszolút otthon van a gasztronómia csodás rejtélyeiben, és a tálalás is biztosan első osztályú lesz. Egy Skorpiónál olyan ízélményekben lehet részünk, melyet garantáltan sosem feledünk.

Mit egyen a Skorpió:

A Skorpió nagyon vonzódik a csípős dolgokhoz, mint pl. a torma és mustár, ám mégis jobban teszi, ha kerüli ezeket. Tejtermékeket is csak módjával fogyasszon. Időnként meglepheti magát tengergyümölcseivel és hal különlegességekkel.

Vendégségben:

A Skorpió szereti a kenyérféléket, illetve a jó csípős és ecetes ételeket. Meglephetjük egy kagyló levessel is. Desszertre pedig egy kis sajt különlegesség az ideális. Nem feltétlenül igényli az édességet, inkább Ő maga is a mély ízélményt keresi.

Vásárlás:

Hús, hal: kagyló, osztriga, homár

Gyümölcs: grépfút, görögdinnye, birsalma, naspolya

Zöldség: répa, hagyma, paprika, tök, retek, paraj, karfiol

Fűszerek: bazsalikom, koriander, kardamom, citromfű, vanília

Nyilas

(november 23 - december 21.)


Ha egy Nyilas vacsorát szervez az olyan, mint a heted hét országra szóló lakoma. Nem fukarkodik semmivel, sőt, valószínűleg háromszor annyi finom falattal készül, mint amennyit degeszre tömve meg tudunk enni...

Mit egyen a Nyilas:

E jegy szülötteinek igen jót tesz a sok ásványvíz fogyasztása. A Nyilasoknak kifejezetten több babfélét kell fogyasztani, mint bárki másnak, illetve jobb, ha a húst szójával helyettesítik. Viszont zöldséget bátran ehet, töménytelen mennyiségben.

Vendégségben:

A Nyilas szinte mindent szeret, és szívesen kóstol meg bármit a világ különböző tájairól. Jó vendégváró lehet számukra a sertéshús édes- savanyú szósszal, egy kis olasz vagy spanyol finomság.

Vásárlás:

Hús, hal: sertéshús

Gyümölcs: datolya, mangó, szeder, füge

Zöldség: articsóka, brokkoli, káposzta, karfiol, kínaikel, lencse

Fűszerek: menta, petrezselyem, zeller, kapor, fokhagyma, citromfű, bazsalikom


Bak

(december 22 - január 20.)


Minőség a mennyiség rovására nem mehet! Asztalán mindig sokféle különlegességet találunk, kis tányérokban szervizelve. Igazán nagyszerű házigazda, jól főz, figyelembe veszi vendégei igényeit, de sajnos nem kíméli a saját hasát...

Mit egyen a Bak:

A Bak igazán odafigyel a részletekre, kezdve a terítőtől, az ezüst étkészleten át a tálalásig. A legtöbben emésztési gondokkal küzdenek, így jobban oda kell figyelniük a táplálkozásra, például nem szabad a fehérjét a zsírral keverni, de egyébként majd mindent megehetnek, de határt kell szabni a mennyiségnek.

Vendégségben:

Nincsenek nagy elvárásai csupán annyi, hogy az étel ízletes legyen. Kiváló ötlet egy jó sűrű zöldségleves, meg egy kis bárány sült, desszertre pedig, egy kis lekváros derelye vagy szilvásgombóc.

Vásárlás:

Hús, hal: bárány, birka

Gyümölcs: sárgadinnye, gránát alma, papaya, banán, mandarin

Zöldség: padlizsán, cékla, vöröshagyma, karalábé

Fűszer: ánizs, szegfűszeg, menta, bazsalikom, szerecsendió


Vizöntő

(január 21 - február 18.)


E jegyben születettek nem enni járnak vendégségbe, hanem társalogni, de imádják az előételeket, chipseket, szenvicsfalatkákat, amelyek nem zavarják a beszélgetésben, de csillapítják az éhséget.

Mit egyen a Vízöntő:

Bármilyen rossz hír: a Vízöntők abba a kategóriába tartoznak, akik jobban járnak, ha teljes mértékben kizárják az életükből az édességet. Ha azt állítjuk: hízásra hajlamos, akkor enyhén fogalmazunk. Reggelit jobb, ha a tejtermékek közül választják ki, például: kefir. Este 18 óra után pedig null kalória...

Vendégségben:

Mivel elsősorban nem az ételek vonzzák vendégségben, ezért legjobb, ha készítünk néhány előételt és finom salátákat. Könnyen fogyasztható, gyors étkezések híve.

Vásárlás:

Hús, hal: tengeri halak, rákok, fincsi homár

Gyümölcsök: sárgadinnye, kiwi, őszibarack, lime, körte

Zöldségek: cékla, padlizsán, zeller, karalábé, paprika

Fűszerek: kardamom, menta, vanília, sáfrány, petrezselyem


Halak

(február 19 - március 20.)

 

Az érzelmi alapon működő Halak jegyű személyt teljesen le lehet venni a lábáról egy romantikus vacsorával, némi gyertyafény mellett. Az, hogy mi van valójában a tányéron, szinte már teljesen mellékes...

Mit egyen a Halak:

Sajnos a Halak személyek könnyen kaphatnak ételmérgezést, ezért kerülniük kell a konzerveket, a csípős ételeket, az utcai árusok portékáit, s főleg ezek nagy mennyiségű fogyasztását. Viszont friss zöldségek, gyümölcsök, és enyhén fűszerezett étkekből lehet nagyszerű finomságokat összeállítani.

Vendégségben:

Természetesen a Halak jegyűek szeretik a halat, és ebből is kifejezetten az egzotikus fajtákat. De szívesen veszik a kínai vagy az indonéz konyha különlegességeit is. Desszertből főleg a tésztás jellegűekkel lehet őket elkápráztatni, bár egy nagy adag fagyi sem fog megártani...

Vásárlás:

Hús, hal: mindenféle hal

Gyümölcs: datolya, mangó, kókusz, datolya, licse

Zöldség: articsóka, brokkoli, kelkáposzta, káposzta, kelbimbó

Fűszerek: curry, fokhagyma, bors, citromfű, kapor, kömény

Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.