Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Konyha Horoszkóp


A csillagjegyek nemcsak személyiségünket befolyásolják, hanem ízlésünket is. Most betekintést nyerhetünk abba, hogyan hatnak a lakberendezési szokások a 12 állatövi jegyre.

Kos
Bika
Ikrek
Rák
Oroszlán
Szűz
Mérleg
Skorpió
nyilas
Bak
Vizöntő
HalakKos

(március 21. - április 20.)


E jegy szülöttei sosem az élvezetért, vagy az ízekért esznek, csupán az életben maradásért. Ennek megfelelően rendezik be konyhájukat is, azaz a modern szellem jegyében, hogy minél egyszerűbben és gyorsabban túlessenek a főzés procedúráján. Jellemző a matt, rozsdamentes acél használata, de a túlzott csillogást érdemes kerülnie, főleg a nagyobb felületeknél. A polcok általában fémből és üvegből vannak, a konyha ékei pedig a különféle színű fűszerek frappáns tartókban elhelyezve. Nagy étkező asztalt nem valószínű, hogy fellelünk egy Kos konyhájában, hiszen a folytonos rohanás rányomja az étkezéseire is a bélyeget. Ha éppen nem menet közben, akkor a pultnál eszik, amihez igazán jól illenek a fém bárszékek.

Bika

(április 21. - május 20.)


A Bikák imádnak enni, bár két véglet létezik ízlésük terén. Vannak, akik a hagyományos ízek hívei, és vannak, akik élnek halnak a gasztronómiai különlegességekért. Ám mindkét csoport gondosan rendezi be konyháját, ahol a fa elem dominál. A konyhabútor szép, meleg színű és díszes fából készül, míg a padló csempézett, vagy szép mozaikból kirakott. Gyakran találhatóak tömör fából készült polcok is, amelyeken szépen el vannak rendezve a féltve őrzött szakácskönyvek. A konyha dísze egy igazi szabadon álló tűzhely lehetne, amely biztosíthatná a melegséget a konyhában. Összefoglalva, azt lehet elmondani, hogy a Bika konyhájának minden apró zuga az állandóságot és a hagyományos értékeket képviseli.

Ikrek

(május 21. - június 21.)

A konyha, akárcsak a laskás többi része praktikus és könnyen tisztítható. Az Ikrek jelleméből adódóan ritkán van otthon, így igen ritkán főz. Ha főz, akkor is legfeljebb kávét és virslit készít. Számára a konyha inkább a társasági élte színtere, így sok székkel és csinos bárpulttal szereli fel. Nagy étkezőasztalt ezért biztosan nem találunk. A bútorok többnyire üvegajtósak, hogy láthassa a csodás étkészleteket, a falakon pedig sokféle színű és formájú bögre van felakasztva, ami csodás dekoráció is.

Rák

(június 22. - július 22.)


A Rákok kedvenc pontja a lakásban a konyha és itt tölti idejének nagy részét. Innen intézi telefonjait főzés közben, és itt éli a társasági életét is. Általában egy csodás vidéki konyhára jellemző stílusban rendezi be, ahol egy hatalmas, fából készült étkezőasztal áll a központban. A bútor fából készült és szép üvegajtói vannak, sok nyitott polcot is felszerel, ahol szépen csatasorba állítva tárolhatja kedvenc konyhai eszközeit, például a konyhai mérleget. Vendégeinek a vacsorát kerámia- vagy cserépedényekben szolgálja fel. Jól főz, nagyszerű ízlése van.

Oroszlán

(július 23. - augusztus 22.)


Az Oroszlán konyhája modern és praktikus, tele van a legújabb és legjobb konyhagépekkel, mivel nem szeret pepecselni, meg nem is a legjobb szakács, de kiváló házigazda. Fontos, hogy szép nagy ablakai legyenek a helyiségnek, hogy mindig besüssön a nap, emellett a falakon is a meleg színek dominálnak, akárcsak a lakás többi részében. A padló többnyire visszafogott és könnyen tisztítható, tehát a legideálisabb választás a kerámia vagy gumi lapos padló. A legtöbb edénye szép csillogó acélból készül, a konyha igazi dísze pedig a fából készült borosüveg tartó, amiben különféle különlegességek kapnak helyet a váratlan vendégek számára.

Szűz

(augusztus 23. - szeptember 22.)


E jegy szülötteinek az egyik legfontosabb helyisége a konyha. Az egészséges életmód híve, ennek tudatában is rendezi be. A domináns szín a fehér, a falakon pedig sok helyre van szükség, ahová pakolhatja kedvenc agyag és kerámia edényeit. A helyiség igazi díszei lehetnek a színes fűszernövények, egy szép kávédaráló vagy egy fonott kosár tele zöldséggel és gyümölccsel. Bár sok időt tölt a konyhában, mégsem valószínű, hogy nagy összejövetelek helyszíne is lesz egyben. Amúgy is inkább a tápláló reggeli híve, semmint a többfogásos vacsoráké.

Mérleg

(szeptember 23. - október 22.)


A lakáson végig ívelő világos-sötét kontraszt a konyhában is megmarad. A világos padlózat mellé, sötét gránitból vagy palából készült munkafelületek a legideálisabbak. A konyhabútor is ideális esetben fehér vagy világos színű, amiben jól mutatnak a sötétebb étkészletek. Tovább lehet még menni a színekkel való játékkal, a csempék szokatlan elrendezésével, és egyéb kiegészítőkkel. Bár elsőre furcsának hangzanak ezek a megoldások a Mérleg remek ízlésével, könnyedén megteremti a harmóniát a kontrasztok ellenére. Amikor pedig vendégek jönnek hozzá remek ötletekkel mindig fel tudja dobni a vacsora asztalt.

Skorpió

(október 23. - november 22.)


Ez a helyiség a lakás legkevésbé domináns része, mivel a Skorpió számára az étkezések nem fontosak és amúgy is inkább magányosan költi el vacsoráját. De mindezek ellenére harmonizál a lakás többi részével. A bútorzat jellemzően fából készül, és a többnyire magányos étkezéseire ellenére egy szép nagy étkezőasztalt is felfedezhetünk a konyhában, hozzá illő székekkel. A falakon más kultúrákat idéző tárgyakat is helyet kaphatnak, például lopótök vagy fából faragott edények, az egzotikus érzést továbbviszi az iszlám hatású csempézés vagy a kézzel festett absztrakt minták. Ám a modern stílus elemei is megnyilvánulnak a konyhában, fém színű modern konyhaeszközök formájában, hogy minél kevesebb időt kelljen töltenie a főzéssel.

Nyilas

(november 23 - december 21.)


A Nyilas igazi társasági lény, így sok barátja van, emiatt fontos szerepet kap a konyha. Tágas, szellős helyiség némi rendezetlenséggel megspékelve. Jelleméhez leginkább a modern, egyben vidéki stílus illik a leginkább, ezért a bútorok hatalmas patinás darabok, míg a konyhagépek a modern eleganciát tükrözik. Bár főzni nem szeret, a finomságokat nem veti meg, sem pedig a jó borokat. Így a konyha dísze lehet pár palack finom bor, egy elegáns vagy vidékies hangulatú boros palack tartóban, a fellógatott lábasok, serpenyők és más edények pedig tovább fokozhatják a vidéki konyha érzetét.

Bak

(december 22 - január 20.)


A Bak nem szeret főzni, viszont szívesen lát vendégül bárkit. A konyhája is ennek megfelelően van kialakítva. A padlót a legszerencsésebb, ha sötét kővel borítja, például márvány vagy gránit, és ennek megfelelően a munkafelületeket is. Konyhájában a tradicionális stílus dominál, így a pultrendszer cseppet sem való ide, inkább egy hatalmas tömör faasztal. A bútorok leginkább sötét fából készülnek, és díszes mintákkal vannak feldobva. E helyiség profiljába a modern konyhagépek és az acél evőeszközök cseppet sem illenek, viszont a falra lógatott sárgaréz edények vidéki romantikát kölcsönöznek. Az ételeket pedig legjobb, ha zománcozott edényekben szolgáljuk fel, hogy az összhatás tökéletes legyen.

Vízöntő

(január 21 - február 18.)


Mivel a Vízöntő kedveli a nyitott lakótereket, ezért valószínűleg a konyháját csak néhány bútor választja el a lakás többi részétől, tehát egészen merész kombinációkat is felfedezhetünk. Emellett jobb, ha vigyázunk magunkra, mert a Vízöntő vonzódik az éles tárgyakhoz. Az étkező asztal legjobb, ha fehér vagy világos fából készül, mert ellensúlyozza a fémes hatást. A helyiség dísze a rozsdamentes acélból készült tűzhely és a hozzá illő falvédő, valamint a füstelszívó, ami nyitott tér esetén igen jól jön. A hatást tovább emeli a plafonba eldugott spotlámpák fénye. Attól viszont nem kell tartani, hogy a fémes csillogás tönkre megy, mivel a Vízöntő nem étkezik túl sokszor otthon.

Halak

(február 19 - március 20.)


A Halak a kicsi, kuckós konyhákat kedvelik, ugyanis szerinte a kis konyhát könnyebb rendben tartani, hiszen a tűzhelytől például, könnyedén eléri még a mosogatót is. A beépített szekrények jellemzően világos fából készülnek a polcok nyitottak és a padló is világos fából van kirakva. Az ablakokra leginkább egy bohókás kék-fehér kockás függöny illik, a csillogó fényes felületeket viszont jobb kerülni. A konyhai eszközök is inkább klasszikusak, melyek jó helyen vannak a nyitott polcokon. Mivel a konyhája többnyire kicsi, a társasági élet kiszorul a nappaliba.

Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.huKULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.