A mi esetünkben nem számít, hogy tél vagy nyár... Mindig bejön, ha lecsót ...
Mi a disznótor? Jellemzően azt gondoljuk az, amikor levágjuk, feldolgozzuk, majd jól belakmározunk a disznóból készült finomságokból.
A videón elképesztő dolgokat lehet hallani Krúdy Gyuláról. Először meglepődtünk, majd utánaolvastunk. Minden szó igaz...
Egy étel, amit mindenki ismer és szeret, és szinte mindenki tudja, hogy Ujházi Ede (1844-1915) színművészhez köthető - ez az Ujházi tyúkhúsleves, amiben csak a "tyúk" nem stimmel….
Az étterembe járó emberek az étlapokon, a háziasszonyok az általuk "mankóként" használt szakácskönyvekben sok olyan étel nevet találnak, aminek szeretnék tudni az eredetét.
Még a nagyapám idejében ettem utoljára nyúlhúst azóta sem. Pedig egyértelmű tény, hogy finom. És ha még csak ennyiről lenne szó...
A hús, a tengeri ételek és más, magas purintartalmú élelmiszerek a köszvény azonnali fellángolásának ötször magasabb kockázatával hozhatók összefüggésbe.
Ha húst vásárolunk, ügyeljünk nagyon a frissességére. Mindenképpen óvakodjunk a nyálkás, sötétpiros, esetleg zöldes, kellemetlen szagú húsok megvételétől.
Te is álltál már tanácstalanul a hentespult előtt? Ez többé nem fordulhat elő, inkább ismerd meg a disznó részeit, és felhasználásának módjait.
Garantálom, hogy tízből legalább kilencen nem tudják, hogy mi a különbség a címben megemlített három ételfajta közt. Leplezzük le a tévhiedelmeket.
Te is álltál már tanácstalanul a hentespult előtt? Ez többé nem fordulhat elő, inkább ismerd meg a marha (borjú) részeit.
Néhány egyszerű változtatással, például a marhahús és a finomított hústermékek mellőzésével, valamint kíméletes sütési módszerekkel biztonságossá és egészségessé tehetjük a kültéri grillezést...