Bejelentkezés az oldalra Nem regisztráltál? Regisztrálj most!Tekintsd meg friss videóinkat!


Kattints a fenti képek valamelyikére! Receptjeinkben részletes instrukciókat találhatsz hogyan is kell elkészíteni a remekműveket ...

Hortobágyi palacsinta - eredeti recept!


Az eredeti Hortobágyi palacsinta tartozéka darált borjúhús, nem disznópörkölt! ...

Konyhák
Riportok, interjúk - ők már elmondták...


10 dolog, amit biztos nem tudtál a gyümölcsturmixról!


Banánból, tejből, joghurtból, és egyéb fincsi összetevőkből álló finomság. És most mindaz, amit eddig biztosan nem tudtál róluk...


Elolvasom a cikket

Jin és Jang a konyhában


A Jin és Jang a két ellentétes pólusra utal, melyből a világ rendje előáll. A testünkben is meg kell teremteni e harmóniát, mégpedig a helyes ételválasztással.


Elolvasom a cikket

A magyar kultuszital: Szódavíz


Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete szeretettel meghívja Önt és kedves családját 2010. augusztus 21-én 18 órára a Tóparti Galériába (Révfülöp, Halász u. 6.) a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum  Szódavíz egy magyar kultuszital című ipartörténeti kiállításának megnyitójára.


Elolvasom a cikket

Ujházi tyúkhúsleves, ami ujházi ugyan, de nem tyúk...


Egy étel, amit mindenki ismer és szeret, és szinte mindenki tudja, hogy Ujházi Ede (1844-1915) színművészhez köthető - ez az Ujházi tyúkhúsleves, amiben csak a "tyúk" nem stimmel….


Elolvasom a cikket

A frappé titkai


A Frappé nem más, mint instant kávéporból készült habos ital, egy csepp tejporral, némi cukorral, mixerben habosra keverve, jéghideg hosszúkávéként szolgálva.


Elolvasom a cikket

A pornográf túrórudi - majdnem megbukott, végül maradhatott


A Túró Rudi (eredetileg piros pöttyös alufóliába csomagolt) kakaós masszával bevont édeskés-savanykás túrórúd, Magyarország egyik legkedveltebb és legnagyobb múltra visszatekintő saját készítésű tejes desszertje.


Elolvasom a cikket

Nagy csokoládétörténet! Belgium és Svájc harca!


Egyelőre még Svájc a  legnemesebb csokoládék Mekkája. Egyelőre! Ugyanis egyre több szenvedélyes csokirajongó választ inkább belga édességet. Nem is csoda, ha megtekintjük a brüsszeli csokoládéboltok kínálatát!


Elolvasom a cikketA perui konyha titkai

2011. január 18., kedd


Mostanáig az igazi, hagyományos perui ételeket aligha ismerték más országokban. Néhányan persze hallottak már olyan elnevezésekről, mint a ceviche vagy a carapulca, viszont fogalmuk sem volt pontosan, hogy milyen ételek is rejlenek eme hangzatos nevek mögött.


Tovább ...

A világ legnagyobb Sajtparadicsoma: 24 millió kg évente...

2010. március 21., vasárnap


Ezen mini sajtvilágban több a sajtkészítő, mint bármely másik országban… Vermont kb. 24 millió kg sajtot termel évente (nem, ez nem tévedés).


Tovább ...

A Székely-káposzta nem székely és nem káposzta!

2009. január 2., péntek


Az étterembe járó emberek az étlapokon, a háziasszonyok az általuk "mankóként" használt szakácskönyvekben sok olyan étel nevet találnak, aminek szeretnék tudni az eredetét.


Tovább ...

Fél tonnát sem bírt el, mégis világcsúcs lett! Videóval!

2009. március 17., kedd


Még fél tonnát sem bírt ki a magyar híd, mégis világcsúcsot döntöttek vele. Az építményt ugyanis tésztából készítette két győri egyetemista.

 


Tovább ...

A világ legegészségesebb ételei

2011. február 23., szerda


A világon fellelhető több ezer különböző étel közül a legtöbb fontos tápanyagokkal rendelkezik szervezetünk számára. Az alábbi lista azonban azokat a kritériumokat sorolja fel, melyeknek valamennyi ételnek meg kell felelnie, mely a legegészségesebb címre pályázik.


Tovább ...

10 rasszista elnevezésű étel

2010. március 4., csütörtök


Hiába a sok "ne légy előítéletes!" törekvést, mégiscsak sokszor asszociálnak az emberek bizonyos ételek esetén egyes embertípusokra.


Tovább ...

A pizza igaz története! Köze nincs az olaszokhoz!

2011. június 2., csütörtök


A történelmi igazságtételi kocsmaasztal tényfeltáró kutatása alapján kijelenthetjük...


Tovább ...

Miért a japánok élnek a legtovább?

2011. május 27., péntek


Ha az ember pár évet Japánban él, sok mindent megtudhat a hosszú élet titkairól. Addig is, lássuk a tapasztalat és a tények szerinti tippeket!


Tovább ...


KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás
© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.