Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!







Tekintsd meg videóinkat!


Pizzasütés, gyári tésztakészítés, pulyka tetrazzini - érdekes videóink csak rád várnak...

Mézes olasz pizza


A házi készítésű pizza a legfinomabb. Jobb bármely készen vagy fagyasztva ...



Olasz konyha és gasztronómia


Az olasz konyha a legtöbb ember számára csupán pizzából, spagettiből és rizottóból áll. Ellenben, ha jobban elmélyedünk az olasz receptekben, világossá válik, hogy egységes olasz konyha nem is létezik.


Elolvasom a cikket

A frappé titkai


A Frappé nem más, mint instant kávéporból készült habos ital, egy csepp tejporral, némi cukorral, mixerben habosra keverve, jéghideg hosszúkávéként szolgálva.


Elolvasom a cikket

Nagy otthoni pizzasütés


Pizzát otthon is készíthetünk, csak egy kis elszántság kell hozzá. Nem túl bonyolult saját kezűleg gyúrni, dagasztani a tésztát. Az elkészítési idő legnagyobb részét a kelesztés teszi ki, de még így is előfordulhat, hogy hamarabb elkészül, mint ahogy a pizzafutár kiér.


Elolvasom a cikket

Medvehagymás pesto


Zöld pesto, medvehagymás változatban. Kipróbáltuk, nagyon finom.


Elolvasom a cikket

Bruschetta


Mindenki kedvencei ezek a ropogós, variálható falatkák! Bővíthető sajtfélékkel, sonkával, egyéb apró finomsággal... Kiváló éhségűző, amíg várjuk a főfogást!


Elolvasom a cikket


Totális átverés a mediterrán étrend!

2011. január 29., szombat


Az International Journal of Clinical Practice című folyóiratban megjelent tanulmány alaposan megkérdőjelezte azt a régóta élő hiedelmet, miszerint a mediterrán régió lakói sokkal egészségesebben táplálkoznak és élnek.


Tovább ...

Amit érdemes a pesto-ról tudni!

2008. augusztus 16., szombat


A pesto az itáliai konyhából származó igen közkedvelt termék, ráadásul sokoldalúan használható.


Tovább ...

Kitört a harmadik világháború!

2009. január 20., kedd


A szalámi Németországban született, nem pedig Olaszországban egy német húsüzem szerint, amely azt állítja, hogy ő fedezte fel...


Tovább ...

Calabria titka: Bergamotta (bergamotto)

2009. március 30., hétfő


A Dél-Olaszországban, Calabria megyében töltött fél év alatt rengeteg finomságot ismertem meg, egyetlen volt azonban, amelyet igazán különlegesnek találtam.


Tovább ...

A világ legdrágább sajtos makarónija

2010. április 20., kedd


A különlegesség csakis Santa Monicában kapható a „Mélisse”-ben és kizárólag októbertől decemberig.


Tovább ...






KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.