Az olasz konyha a legtöbb ember számára csupán pizzából, spagettiből és rizottóból áll. Ellenben, ha jobban elmélyedünk az olasz receptekben, világossá válik, hogy egységes olasz konyha nem is létezik.
A Frappé nem más, mint instant kávéporból készült habos ital, egy csepp tejporral, némi cukorral, mixerben habosra keverve, jéghideg hosszúkávéként szolgálva.
Pizzát otthon is készíthetünk, csak egy kis elszántság kell hozzá. Nem túl bonyolult saját kezűleg gyúrni, dagasztani a tésztát. Az elkészítési idő legnagyobb részét a kelesztés teszi ki, de még így is előfordulhat, hogy hamarabb elkészül, mint ahogy a pizzafutár kiér.
Zöld pesto, medvehagymás változatban. Kipróbáltuk, nagyon finom.
Mindenki kedvencei ezek a ropogós, variálható falatkák! Bővíthető sajtfélékkel, sonkával, egyéb apró finomsággal... Kiváló éhségűző, amíg várjuk a főfogást!
Az International Journal of Clinical Practice című folyóiratban megjelent tanulmány alaposan megkérdőjelezte azt a régóta élő hiedelmet, miszerint a mediterrán régió lakói sokkal egészségesebben táplálkoznak és élnek.
A pesto az itáliai konyhából származó igen közkedvelt termék, ráadásul sokoldalúan használható.
A szalámi Németországban született, nem pedig Olaszországban egy német húsüzem szerint, amely azt állítja, hogy ő fedezte fel...
A Dél-Olaszországban, Calabria megyében töltött fél év alatt rengeteg finomságot ismertem meg, egyetlen volt azonban, amelyet igazán különlegesnek találtam.
A különlegesség csakis Santa Monicában kapható a „Mélisse”-ben és kizárólag októbertől decemberig.