Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Majonéz

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A franciák egyik örök csodája a majonéz. Számtalan variációja létezik, dobd el a boltban vásárolható tubusos variációt, és készítsd el otthon magadnak!

Hozzávalók

  1. 6 db tojássárgája
  2. 8 dkg mustár
  3. 1-2 db citrom
  4. 1 liter étolaj
  5. ízlés szerint só

A tojások sárgáját keverőtálba tesszük. Mustárt és kevés (szűrt) citromlevet adunk hozzá. Habverővel (vagy alacsony fokozatú turmixgéppel) állandóan kevergetve vékony sugárban hozzáöntjük az étolajat. Eleinte fokozatosan, cseppenként adagoljuk az olajat, amíg a sárgájával emulziót képez, kicsit később már bátrabban önthetjük. A jó majonéz a habosra kevert vajhoz hasonló. Ha a készítés közben a tojás és az olaj különválik, akkor egy-két tojássárgájából egy kanál mustárral kezdjük újból a készítést. Az összefutott anyagot a jól indított majonézhez adagolva felhasználhatjuk.

 

A majonéz hidegkonyhai alapanyag, amelyet a legtöbb hidegmártás készítéséhez, illetve hideg ételekhez, hideg saláták készítéséhez felhasználhatunk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.