Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ratatouille

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Mi jut eszedbe Ratatouille-ről? Naná, hogy a kisegér, aki a konyhában sertepertél... De javaslom, most inkább készítsük el, egérke nélkül...

Hozzávalók

  1. 2 evőkanál olivaolaj
  2. 2 gerezd fokhagyma, meghámozva
  3. 2 evőkanál zsemlemorzsa
  4. 1 db padlizsán, meghámozva és szeletelve
  5. 1 bögre reszelt parmezán
  6. 2 db cukkini, meghámozva és szeletelve
  7. 1 fej vöröshagyma, meghámozva, felkarikázva
  8. 2 bögre friss, meghámozott, felszeletelt gomba
  9. 1 db zöld paprika (kaliforniai), megmosva, hosszában felcsíkozva
  10. 2 db paradicsom, megmosva, felkockázva

Melegítsd elő a sütőt 170 C-ra, a tepsit kend be 1 ek. olivaolajjal. A maradék olivaolajat melegítsd fel és süsd barnára a hagymát, majd keverd össze a padlizsánnal és a zsemlemorzsával. Ízesítsd sóval.

Az elkészült padlizsános keveréket egyenletesen helyezd el a tepsiben, majd szórd meg parmezán sajttal, tedd a tetejére a cukkinit és mégegyszer sózd meg és szórd meg bőven parmezánnal. Folytasd a gombával, a paprikával és a paradicsommal, de úgy, hogy minden réteget sózz meg és szórd meg parmezánnal. 45 percig süsd.

Nagyon egyszerű és laktató egytálétel!
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.