Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


A legcsokisabb csokitorta

Szerző: Kelemen Veronika
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Aki a csokit szereti, mindenképpen próbálja ki ezt a tortát!!!

Hozzávalók

  1. 5 db tojás (különválasztva a fehérje és a sárgája)
  2. 170 g kockákra darabolt vaj
  3. 3/4 bögre cukor
  4. 340 g darabokra tört tejcsokoládé
  5. 1/3 bögre átszitált finomliszt
  6. átszitált porcukor (díszítéshez)

Tegyük a cukrot, a csokoládét és a vajat egy hőálló edénybe. Az edényt tegyük forrásban lévő víz fölé, és kavargassuk a tartalmát, amíg egynemű lesz a tartalma. Vegyük le a tűzről az edényt, és tegyük félre, hogy kissé lehűljön.

Egyenként keverjük bele a tojások sárgáját, mindegyik után alaposan verjük fel.

Szitáljuk a masszába a lisztet.

Tegyük a tojásfehérjéket egy új tálba, és verjük fel habosra, de ne legyen túl kemény. Óvatosan keverjük a felvert tojásfehérjéket a csokoládémasszába.

Öntsük a tésztát egy kivajazott, 25 cm átmérőjű, szétnyitható tortaformába, majd süssük 180*C-on (gázsütő 4-es fokozat) kb 45 percig, vagy amíg a torta megsült. Ezt egy, a tésztába nyomott villával ellenőrizhetjük.

Ha kész, a tortát hagyjuk a formában kihűlni. Közvetlenül tálalás előtt szórjuk meg porcukorral.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.