Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Áfonyás spenót saláta

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Könnyű. Finom. Egyszerű. Spenótgyűlölőknek is...

Hozzávalók

  1. 1/4 csésze fehér borecet
  2. 1 evőkanál vaj
  3. 3/4 bögre tisztított, pörkölt mandula
  4. 45 dkg friss, tisztított spenót
  5. 1 bögre szárított vagy aszalt áfonya
  6. 2 evőkanál pirított szezámmag
  7. 1 evőkanál mák
  8. 1/2 bögre porcukor
  9. 2 teáskanál kockázott vöröshagyma
  10. 1/4 evőkanál paprika (ízlés szerint)
  11. 1/4 csésze almaecet
  12. 1/2 csésze olivaolaj

  1. Egy közepes serpenyőben olvaszd fel vajat, közepes hőmérsékleten. Kever bele a mandulát a vajba és pirítsd meg alaposan! Vedd le a tűzről, ha már szép aranybarna színű lett.
  2. Egy nagy edénybe dobd bele a kisméretre - kézzel - tépett friss spenótlevéldarabkákat, keverd össze a pirított mandulával és az áfonyával.
  3. Egy harmadik, szintén közepes méretű edénybe helyezd bele a szezámmagot, mákot, cukrot, hagymát, paprikát, fehér bor-ecetet, almaecetet és az olivaolajat. Keverd össze alaposan.
  4. Locsold meg a tálkákba helyezett spenótot tálalás előtt!

Tálalhatod hús mellé köretnek vagy önmagában is!

 

Jó étvágyat!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.