Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Áfonyás kuglóf

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Július-augusztusban igazi szezonja van az áfonyának, mert frissen szüretelve kerül a konyhába, s ez külön élmény a háziasszonyoknak.

Hozzávalók

  1. 25 dkg áfonya
  2. 6 db tojás
  3. 22 dkg kristálycukor
  4. 20 dkg margarin
  5. 15 dkg liszt
  6. 1 csomag sütőpor

Az áfonyát megmossuk, lecsepegtetjük.

A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat összekeverjük a puha vajjal vagy margarinnal, majd hozzákeverjük a cukrot és a sütőport is.

Kivajazunk és kilisztezünk egy tepsit, - de ha a sütőpapírt preferálod, az is tökéletes lesz!

Melegítsük be a sütőt, kb 160-170 fokra.

Felverjük a tojásfehérjéket jó keményre, óvatosan belekeverjük a lisztet, majd a sütőport is. A kész masszát hozzákeverjük a másik masszához, majd az egész masszát beöntjük a tepsibe,  rászórjuk az áfonyát, és közepes vagy ennél egy kicsit alacsonyabb lánggal megsütjük.

A tésztát meg is lehet tölteni, lehet tortaalap is!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.