Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Áfonyaszósz

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ezt a szószt elsősorban az angolszász területeken fogyasztják, különösen a karácsonyi szezonban. Idén próbáld ki te is!

Hozzávalók

  1. 50 dkg áfonya (fekete v. vörös)
  2. 15 dkg kristály cukor
  3. 5 dl víz
  4. csipetnyi só
  5. 1 kis pohár tejföl
  6. 4-5 dkg liszt
  7. 6 dkg vaj vagy margarin (sózatlan)
  8. kevés reszelt citromhéj

Az áfonyát a kristálycukorral és a citromhéjjal 5 dl vízben puhára főzöm. (az áfonya természetesen lehet fagyasztott is) A tejfölben elkeverek 1 evőkanál lisztet, majd és behabarom vele a mártást. Amint kész, hozzáadom és elkeverem a vajat, így szép fényes lesz. Ha szükséges, utánaízesítem kevés mustárral, kristálycukorral, csipet sóval.

Ínyencek adhatnak hozzá leheletnyi feketeborsot, szegfűszeget, pici fahéjat.

Legkiválóbb sült vadételekhez, nyúlhoz, marhahús, de bizony szárnyasok is jól tűrik a jelenlétét...



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.