Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Áfonyával töltött őszibarack

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Vigyázat! Nagyon finom! És nem árt sem az egészségnek, sem a testtömeg-indexünknek. Készíthetjük befőttből, de ha éppen szezonja van, akkor használjunk friss barackokat, amiket nem kell meghámozni!

Hozzávalók

  1. 4 db őszibarack, megtisztítva, félbevágva, kimagozva
  2. A töltelékhez:
  3. 1maréknyi áfonya (vagy egyéb gyümölcs)
  4. 2 kiskanál mandulaaroma
  5. 2 kiskanál mandulaforgács
  6. 2 evőkanál háztartási keksz morzsa
  7. 2 evőkanál barna cukor
  8. 1/4 teáskanál őrölt szegfűbors
  9. 1 evőkanál őszibaracklekvár
  10. fél doboz vaníliás joghurt
  11. 1 maréknyi friss vörös áfonya, megtisztítva

Keverjük össze a töltelék hozzávalóit, majd osszuk szét a félbevágott barackok között. Tegyünk mindegyik közepébe 1-1 kanál tölteléket, vagy többet, ha belefér. Vajjal alaposan kikent kisebb sütőedénybe téve süssük addig, amíg a barackok megpuhulnak. Néha meglocsolhatjuk, ha kedvünk tartja, majd ha kész, vegyük ki és szórjunk a tetejére vörös áfonyát, majd tálaljuk!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.