Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Akasztott szív

Szerző: Kosztolányi Éva
Forrás: beküldött kép és recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 10 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ki mondta, hogy csak a koktélos poharak szélére lehet mindenféle ehető dekorációt pakolni? Miért ne dobhatnánk fel valamivel a kávét is?

Hozzávalók

  1. 100 gramm vaj
  2. 100 gramm porcukor
  3. 3 dl tej
  4. 1 db tojás
  5. 275 gramm liszt
  6. 1 dl citromlé
  7. csipetnyi só

Ha ilyen sütivel várod a csajokat a délutáni traccspartira, mindenki el fog olvadni a gyönyörűségtől. A tészta kiszaggatásához vedd elő a mézeskalácssütéskor jövő karácsonyig félrerakott formákat, aztán már csak egy kis ügyesség szükségeltetik a profi kávés-koktélos bögre elkészítéséhez.

Elkészítés:

Keverd össze a vajat, a cukrot, a felvert tojást és a tejet. Add hozzá a sót, a citromlevet, a lisztet és jól morzsold el, gyúrd össze az egészet, amíg süteménytészta állagú nem lesz. Takard le, és tedd egy órára a hűtőbe.

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Nyújtsd ki a tésztát lisztezett felületen, és szaggasd ki belőle a formákat a tésztaszaggatóval. Azután egy késsel egyszerűen vágd ki a tésztából azt a részt, ami ahhoz kell, hogy rá tudd majd applikálni a bögrére a sütit. Béleld ki a tepsit sütőpapírral, és helyezd rá a műveidet. A tetejüket kend meg tejjel vagy tojássárgájával, és süsd őket kb. 8 percig.

Mielőtt karóba húznád a bögrén a kész dekorációkat, hagyd kihűlni.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.