Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Alaszkai lazac saláta

Szerző: Tamás
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Fogyókúrázóknak nagyszerű főétel lehet ez a különleges alaszkai lazacos saláta... A lazac gazdag Omega3 zsírsavakban, így gyakori fogyasztása mellett alacsonyabb a rák kialakulásának veszélye.

Hozzávalók

  1. 340 gramm rózsaszín lazac (konzerv, vagy fóliás termék)
  2. 1 fej lilahagyma
  3. 1 db kaliforniai paprika
  4. 3 gerezd fokhagyma
  5. 2 db kapros csemegeuborka (konzerv vagy üveges)
  6. 1/4 csésze reszelt parmezán sajt
  7. 1/2 csésze mustár
  8. ízlés szerint só, bors
  9. 1 csomag friss petrezselyem

1. Bontsd fel a lazackonzervet és öntsd le a levét. (lazacfilét is használhatsz, de előtte párold meg.) helyezd egy keverőtálba, és egy villa segjtségével törd apróra.

2. A zöldségeket vágd apró darabokra.

3. Tedd a tálba az összes hozzávalót - a petrezselyem kivételével, - és alaposan keverd össze.

Ha esetleg száraznak találod a salátát, tehetsz hozzá még egy kis mustárt vagy extra szűz olivaolajat.

4. Salátalevélen tálald, díszítsd petrezselyemzölddel.

Tipp: aki kevésbé félti az alakját, az pirítósra is kenheti, illetve pitába, tortillába vagy palacsintába is töltheti.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.