Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Almafelfújt

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Bár kissé macerásnak tűnhet eme finomság elkészítése, de a végeredményért cserébe nagyon is megéri...

Hozzávalók

  1. 60 dkg alma
  2. 4 db egész tojás
  3. 15 dkg porcukor
  4. 4 dkg margarin
  5. 4 dl tej
  6. 4 dkg finomliszt
  7. 1 evőkanál zsemlemorzsa
  8. 1 db citrom reszelt héja
  9. csipetnyi só és őrölt fahéj
  10. vaj a forma kikenéséhez
  11. díszítéshez: még egy alma

A meghámozott, kicsumázott és apró kockákra vágott almát tűzálló tálba helyezzük, kevés cukorral meghintjük, és a forró sütőben üvegesre pároljuk.

Közben a margarint a liszttel habzásig hevítjük, majd a tejjel felengedve állandó keverés közben sűrűre főzzük. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, a fehérjéből kemény habot verünk.

Kivajazunk négy kisebb formát, és beleszórjuk a zsemlemorzsát.

Amikor a mártás már nem forró, belekeverjük a párolt almát és a fűszereket. Ezután adjuk hozzá a tojássárgás cukrot, végül beleforgatjuk a tojáshabot. A felfújt masszát a formákba öntjük, a tetejét simára egyengetjük, majd előmelegített forró sütőbe tesszük, és közepes lángon, kb. 35-40 percig , tűpróbáig sütjük.

Még forrón tálaljuk.

Díszítésként egy almából vékony szeleteket vágunk, s a képen látható módon, még sütés előtt ráhelyezzük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu
hzias.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.