Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Almagombóc

Szerző: Kelemen Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 45 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Rengeteg féle almagombóc létezik, a miénket főzni kell, majd az igazán nagy durranásért picit grillezni...

Hozzávalók

  1. 1 kg savanykás alma
  2. 8 dkg vaj v. margarin
  3. 20 dkg búzadara
  4. 5 dkg kristálycukor
  5. 2 dl tejföl
  6. kevés zsemlemorzsa

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, majd apró kockákra vágjuk. A vajjal, búzadarával, tejföllel és a kristálycukorral összekeverjük, ha szükséges, még kevés zsemlemorzsával megtoldjuk, ha túl lágynak tűnne.

Gombócokat formálunk az összegyúrt anyagból. Szobahőmérsékleten állni hagyjuk kb. 30 percig, így a dara jól megduzzad.

Zubogó, forrásban lévő vízben kifőzzük a gombócokat. Elég gyorsan feljönnek a víz tetejére, de ezután még kb. 4-5 percig főzni kell.

A kész gombócokkal ezután kétféle képpen lehet eljárni:

1. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük őket, fahéjas porcukorral, mandulával megszórva forrón tálaljuk.

2. Sütőlapra helyezzük, majd grillezzük még 5-6 percig, így gyönyörű színt kap, s a burka ropogóssá válik.

Mindkét variáció mellé vaníliasódot kínálhatunk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.