Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Almás gesztenyekrém

Szerző: Nils Holgersson
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ez a krém lehet egy alap, további variációkat magad is kitalálhatod. Bolondíthatod még csokival, kókuszreszelékkel, gyümölcsökkel...

Hozzávalók

  1. 50 dkg gesztenyemassza
  2. 2 evőkanál rum
  3. 2 dl tejszín
  4. 2 evőkanál kristálycukor
  5. 50 dkg édeskés jellegű alma
  6. 1 db tojásfehérje
  7. 5 dkg porcukor
  8. díszítéshez: tejszínhab

A szobahőmérsékletű gesztenyemasszát áttörjük, rummal, tejszínnel,  cukorral habosra keverjük, majd letakarva hűtőbe tesszük.

Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, majd a gyümölcsöt alufóliával letakart sütőrácsra vagy tepsire helyezzük, és előmelegített sütőben, 180 °C-on kb. 45-50 perc alatt puhára sütjük, kivesszük, majd hűlni hagyjuk. Az almák húsát a héjból kikanalazzuk, tálba tesszük, a tojásfehérjét hozzáadva habosra keverjük, végül a porcukrot is hozzáadjuk, átkeverjük.

A gesztenyekrémet és a kész habot váltakozva kelyhekbe rétegezzük, a tetejét tejszínhabbal díszítjük.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.