Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Almával grillezett pulykaszelet bundás kenyérrel

Szerző: Taksár Ferenc
Forrás: beküldött recept - köszönjük!

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

A bundás kenyér nem magyar találmány. Bár a külföldiek szívesen eszik nálunk gipsy toast-ként, ahogy az étlapfordításokban szerepel, Az angolszász konyha French toast névvel illeti, és előszeretettel fogyasztja édesen és sósan is, bár eredetét tekintve se nem francia, se nem toast! De szerte Európában ismerik, és fogyasztják. Köretként vagy ketchup-pal, kinek-kinek vérmérséklete szerint.

Hozzávalók

  1. 60 dkg pulykamell (4szelet)
  2. 20 dkg alma
  3. fél citrom
  4. 5 dkg vaj
  5. 10 dkg szeletelt Edami sajt
  6. 1kk só, frissen őrölt fekete bors
  7. 8 fél A bundás kenyérhez: szelet szikkadt kenyér
  8. 2 db felvert tojás,
  9. 1 dl tej,
  10. ízlés szerint só, bors, egyéb ízesítők
  11. 2 dl napraforgó étolaj

A filézett pulykamellből szeleteket vágunk. A vajat összekeverjük a majoránnával és egy kis tűzálló tálkába a grillrács szélére tesszük, hogy megolvadjon. A hússzeletek mindkét oldalát közepes parázson grillrácson enyhén sózva elősütjük. Közben a majoránnás vajjal kenegetjük. Az almákat megmossuk, magházaikat eltávolítjuk, felszeleteljük. Kevés szűrt citromlével lecsepegtetjük. Az almaszeleteket rátesszük a pulykaszeletekre majd a sajtszeleteket a tetejére helyezzük és forró grillen (a grillsütő fedelét is lehajtva) aranysárgára sütjük.

A bundás kenyér elkészítése: A tojásokat verjük fel egy mélytányérban a hozzáöntött tejjel és ízesítőkkel, majd az ujjnyi vastag kenyérszeleteket forgassuk meg benne. Az öntöttvas grillező tálcára (vagy egy sütő tepsibe) étolajat öntünk. A felforrósított olajban, először az egyik, majd a másik felét aranysárgára sütjük, papírszalvétára szedve leszűrjük a felesleges olajtól. Végül a rostonsült pulykamell szeleteket a bundáskenyerekre tesszük így tálaljuk. Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Bor ajánlat: Mőcsényi Zöldveltelini 2006 — Bátapáti-Tűzkő Birtok, Tolnai borvidék Német neve Grüner Velteliner, osztrák területen közkedvelt. Kissé más karakterű nálunk ez a fajta, mert magasabb beltartalommal, alkohollal és savgerinccel rendelkezik, mint germán társai. Egyedi illata, íze van. Eleinte kissé szokatlan lehet bárkinek, aki még nem kóstolta, de gyorsan bele lehet szeretni, mert hosszú íze van és kerek bor.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.