Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Amerika kedvenc karácsonyi pudingja!

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 7 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Megkérdeztük amerikai származású barátainkat, mi az az egyetlen dolog, ami nélkül biztosan elképzelhetetlen lenne számukra a karácsony? Nos, nem a fenyő...

Hozzávalók

  1. 250 g aszalt gyümölcs
  2. 400 g mirelit gyümölcsmix
  3. 3 teáskanál brandy
  4. 2 db narancs leve
  5. 2 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
  6. 50 g mandula, szeletelt
  7. 200 g barnacukor
  8. 100 g puha vaj
  9. 2 db felvert tojás
  10. 75 g zsemlemorzsa
  11. 75 g finomliszt

...hanem a puding! Ime a recept:

Az aszalt gyümölcsöket apró darabokra vágjuk és a mirelit gyümölccsel összekeverve leöntjük brandyvel, narancslével, jól összekeverjük és letakarjuk,  egy egész éjszakára pihenni hagyjuk.

A keverék elkészülte után minden hozzávalót hozzáadunk, és jól felverjük. A pudingot egy lábasba tesszük egy vízzel teli fazék fölé, letakarjuk egy vajjal kikent fóliával, a vajas oldalával a puding felé.

A vízzel teli fazekat magas lángon forráspontig melegítjük és 5 órán keresztül melegítjük egy puhább és 8 órán keresztül egy keményebb puding készítéséhez. A pudingot lehűtjük, eltávolítjuk a fóliát és újabbal takarjuk le.

1 hónapig eláll a hűtőben.   Könnyű elkészíteni és pl. brandy krémmel különösen finom!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.