Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Szédítő palacsinta ribizlihabbal

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: Kulináris világ

  1. hány főre szól a recept: 6 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Nos, ez valójában egy eredeti amerikai palacsintarecept. Tényleg az, jártam ott, láttam, hogy csinálják. A ribizlihab viszont az én gondlatom.

Hozzávalók

  1. 4 db tojás
  2. 15 dkg finomliszt
  3. 2 dl langyos tej
  4. csipetnyi só
  5. fél tasak vaníliás cukor
  6. fél tasak sütőpor
  7. a sütéshez vaj

A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját alaposan elkeverjük a sütőporral, a liszttel, cukorral, sóval és a tejjel. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd a kettőt óvatosan összeforgatjuk. (a tészta állaga sokkal sűrűbb a mi palacsintánknál!)
Palacsintasütőben kisütjük, egy kis trükkel: minimális vajat (és nem olajat) kenek az edénybe, fogok 3-4 egyforma méretű pogácsaszaggatót (olyat, aminek nincs kamlija), azokat behelyezem az edénybe, majd feltöltöm csőrös kanállal. Így lesz ilyen tündéri, kis kerek palacsintatésztám. Alacsony hőfokon sütöm, és kell legalább 2-3 perc mindkét oldal megsütéséhez, hogy a középső rész se maradjon nyers. Ha bizonytalan vagy, csinálj egy próbasütést.
Tejszínhab: keményre verünk 2-3 dl tejszínhabot, és ribizliszörppel színezzük. Ha netán a gyümölcsnek szezonja van, akkor azt is tálaljunk mellé.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.