Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Articsóka krémleves

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Bár nálunk az articsókát még mindig sokan valamilyen madárfajtának képzelik, nem árt tudni, hogy krémlevesnek kiváló... és nem madár, hanem zöldség...

Hozzávalók

  1. 4 nagy fej articsóka
  2. 2 db friss citrom leve
  3. 1 l csirke- vagy zöldség alaplé
  4. 1 nagyobb lilahagyma
  5. 2 db burgonya
  6. 1 evőkanál vaj
  7. 4 evőkanál olívaolaj
  8. csipetnyi cukor, só, őrölt bors

Az articsókáról tépkedjük le a külső keményebb leveleket, törjük ki a szárát óvatosan, vágjuk le a felső felét. Ezután elfelezzük, majd eltávolítjuk a virágkezdeményeit. Vágjuk cikkekre az articsókaszíveket, majd forgassuk meg egy kevés citromlében, hogy ne színeződjenek el.

Hámozzuk meg a hagymát és a krumplit, majd aprítsuk fel ezeket. Alaposan csöpögtessük le a citromlébe forgatott articsókákat, majd a lilahagymával és a krumplival együtt egy evőkanál vajon és 3-4 evőkanál olivaolajon 4-5 percen át egy mély serpenyőben pirítsuk át. Ezt követően öntsük fel a csirke- vagy zöldség alaplével, forraljuk fel és bő 1 órán át főzzük fedő alatt.

Amint kész, botmixerrel pürésítsük, majd szűrjük át. Egy csipet cukorral, sóval és borssal ízesítsük a levest.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Hogyan segít a Hold a fogyásban? Így!
Hogyan változtathatsz önmagadon gyorsan?


tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu
taczevi.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.