Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Aszalt szilva vaníliakrémben

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 15 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Annyira egyszerű desszert, hogy teljesen indokolatlan a nélkülözése. Készítsünk házi vaníliakrémet, dobáljunk bele pár szem aszalt szilvát és már kész is! Már csak kanalazgatni kell!

Hozzávalók

  1. 4 dl tej
  2. 2 dl tejszín
  3. 1 kiskanál citromlé
  4. 1 vaníliarúd
  5. 4 tojássárgája
  6. 6 evőkanál cukor
  7. 4 evőkanál liszt
  8. 1 csomag aszalt szilva

Nem szükséges beáztatni vízbe a szilvákat, mert majd úszik eleget a vaníliában. Inkább attól duzzadjon, ne a víztől! Tegyük egy edénybe a tejszínt, a tejet, a citromlevet és a vaníliarúd kikapart belsejét. Alaposan keverjük össze, majd alacsony hőfokon kezdjük el melegíteni. Amíg melegszik, keverjük össze a tojást, a cukrot és a lisztet. Alapos munkát végezzünk, legyen csomómentes az egész! Vegyük le a tűzhelyről a tejszínes tejet, és apránként adjuk a lisztes keverékhez úgy, hogy eközben folyamatosan kevergetjük. Mehet az egész vissza a tűzhelyre, és melegítsük addig, amíg besűrűsödik. Ha kész, vegyük le, szedjük kelyhekbe. Mindegyikbe dobjunk pár szem aszalt szilvát, majd mehet a hűtőbe!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.