Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Aszalt szilvás brownie by Kicsi Vú

Szerző: Szatmári Nóra
Forrás: kicsivu.hu

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 50 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Szerettem volna valamilyen szilvás receptet összehozni, - persze sütiset. Volt itthon egy csomag aszalt szilva... jó ideje, nem akartam megvárni, hogy a szavatossága lejárjon. Ezért körbenéztem a saját recepttárunkban, de kénytelen voltam kilépni szűk kereteink közül, és a "Kicsi Vú" nevű gasztroblogger oldalán talált receptet felhasználva jutottam el a remek végeredményhez. Nézzük...

Hozzávalók

  1. 10 ek melegvíz
  2. 24 dkg aszalt szilva vagy szilvalekvár
  3. 20 dkg étcsokoládé
  4. 20 dkg vaj
  5. 20 dkg + 2 ek nádcukor
  6. 4 db tojás
  7. 20 dkg liszt
  8. csipetnyi fehéj

Kicsi Vú szerint az aszalt szilvákat egy kis lábasba helyezve, 2 ek nádcukrot, egy csipet sót, 10 ek meleg vizet és 2 csipet őrölt fahéjat hozzáadva 5 percig főzzük, majd ha kicsit kihűlt, aprítógépben pürésítjük.
Az étcsokit és a vajat vízgőz fölött kell összeolvasztani. A tojásokat habosra keverni a 20 dkg nádcukorral (robotgéppel), majd vékony sugárban bele kell csorgatni az olvadt csokis vajas kombinációt. Hozzá kell adni a szilvapürét, végül kis fokozat alkalmazása közben beleszórni az eddig elkészült egyvelegbe a lisztet és egy csipetnyi sót. Az így kapott tésztát 160 fokon légkeveréssel kb. 25 perc alatt kell megsütni.

Néhány apróságot én másképp csináltam.

Nem vártam a szilvás egyveleg hülésére, hanem azonnal leturmixoltam, majd egy előhűtött (fagyasztóba tettem pár percre) lapos tányéron szétoszlattam egyenletesen, így pikk-pakk lejjebb ment a hőmérséklete :-)

Én 3 dkg nádcukorral kevesebbet használtam, ez szerintem nem rontott a süti állagán.

Tipp: ezt a sütit biztos megcsinálom újra, viszont elfelejtem az aszalt szilvát, és lelkiismeret furdalás nélkül helyettesítem szilvalekvárral. Egyszerűbb lesz.

Tudnivaló: a süti nagyon tömény, egy-egy kb.  8x8 centis szelet első nekifutásra mindenkinek elég volt.

Köszi Kicsi Vú! Eredeti recept itt!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.