Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Aszalt szilvával töltött körte

Szerző: Takács Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Borban az igazság! És a körte, amelyet előzőleg aszalt szilvával töltöttünk meg. A végeredmény? Magáért beszél, vessünk csak egy pillantást a képre…

Hozzávalók

  1. 4 db körte
  2. 1 kávéskanál őrölt fahéj
  3. 1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
  4. 12 db aszalt szilva
  5. 3 dl vörösbor, de a legjobbik fajtából

Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra. Vékonyan hámozzuk meg a körtéket, és konyhai segédeszköz segítségével alulról vágjuk ki a magházát. Kicsit tágíthatunk a lukon, ha akarunk, de nem feltétlen muszáj. Egy serpenyőbe öntsünk 3 dl vörösbort, majd tegyük bele a cukrot, a fűszereket, és kevergessük addig, amíg el felolvad a cukor. Hagyjuk, hadd rotyogjon még, egészen addig, amíg egy kicsit sűrűbb lesz. Töltsük meg a körték belsejét a szilvával, majd a fűszeres bort öntsük a tepsibe. Ebbe mennek a körték, majd toljuk a sütőbe. Néha-néha azért nézzünk rájuk, és locsolgassuk meg a lével a körtét. 25 perc, és kész! Pakoljuk a körtéket tányérra, majd locsoljuk meg a levével. Ember legyen a talpán, aki ellen tud ennek állni!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.