Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Avokádós - garnélarákos étvágykeltő falatkák

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 1 óra 15 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Ilyen melegben igazi felüdülés ez a könnyű étek! Előételnek vagy fogyókúrás menünek is megteszi.

Hozzávalók

  1. 1 csomag fagyasztott garnélarák (felengedve)
  2. 3 db friss lime leve
  3. 5 nagyobb db paradicsom
  4. 1 fej főző hagyma
  5. 2-3 dkg koriander
  6. 1 tk Worchester szósz
  7. 1 tk ketchup
  8. 1 tk csípős szósz
  9. ízlés szerint só, bors
  10. 1 db avokádó
  11. 1 csomag sós keksz

A felengedett garnélarákot és a 3 darab lime kifacsart levét helyezzük egy nagyobb tálba és keverjük jól el úgy, hogy a garnélát a lime leve mindenhol érje! Hagyjuk állni 5 percig.

A paradicsomot - ízlés szerint vágjuk fel karikára, vagy kockákra, - keverjük el a hagymával és a korianderrel, adjuk hozzá a rákos keveréket és hagyjuk állni egy óráig a hűtőben.

Ezután keverjük hozzá a Worchester szószt, a ketchupot, a csípős szószt, a sót és a borsot. Tálaljuk a tetejére halmozott meghámozott és szeletekre vágott avokádó szeletekkel. Tegyünk mellé néhány sós kekszet is.

Friss salátával kiegészítve is nagyon finom.
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.