Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Avokádóval töltött kaliforniai paprika

Szerző: Nóra
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 2 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

Nemcsak látványos, hanem bizony finom is. Ha valami könnyűt és finomat szeretnél, s a vonalaidat is próbálod megőrizni, akkor ez a finomság igazán jó választás lesz!

Hozzávalók

  1. 1 evőkanál olivaolaj
  2. 2 db szeletelt bacon szalonna
  3. 3-4 dkg darált hús (igény szerint)
  4. 2 db zöld paprika
  5. 1 db avokádó (vagy kész avokádó krém)
  6. 1-2 szál újhagyma
  7. csipetnyi fehérbors
  8. csipetnyi őrölt kömény
  9. 1/4 teáskanál pirospaprika por
  10. ízlés szerint só
  11. 1 db tojás
  12. 1 evőkanál kukoricadara

1. Nyisd fel az avokádót, kanalazd ki a belsejét egy tálba, s ízesítsd a felaprított újhagymával, csipetnyi fehér borssal és őrölt köménnyel, pirospaprikával, sóval. Ehhez még tegyük hozzá a tojást, olivaolajat és a kukoricadarát, s alaposan keverjük össze!

Az avokádós részt elkerülheted, ha kész krémet veszel.

Igény szerint belekeverhetünk még a masszába 2-4 dkg darált húst is (sertés/marha/pulyka/csirke).

2. Mossuk meg a két zöldpaprikát, vágjuk le az alját, pucoljuk ki, hogy ne maradjon bennük mag.

3. A kapott masszával tömjük meg a paprikákat, majd a végén spékeljük meg 1-1 baconszalonnával a tetejét!

4. Helyezzük sütőlapra, s 175 fokos, előmelegített sütőben süssük készre. Ez kb. 30-40 perc.

5. Érdemes az utolsó 5 percre bekapcsolni a grillt (ha van), hogy a szalonna ropogósra süljön!



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.