Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Ázsiai fondü hallal és garnélával

Szerző: Sáfrány Zsófia
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 8 fő
  2. elkészítés nehézsége: nagyon egyszerű
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Messze nem olyan nehéz elkészíteni, mint amilyennek a nevéből kitűnik. Viszont az eredmény frenetikus, érdemes kipróbálni.

Hozzávalók

  1. 125 g sárgarépa
  2. 125 g zeller
  3. 60 g gyömbér
  4. 4 db fokhagymagerezd
  5. 1 db piros chilipaprika
  6. 2 db lime
  7. 1,5 l zöldségleves alaplé
  8. 4 evőkanál szójaszósz
  9. 2 evőkanál méz
  10. 500 g lazacfilé
  11. 500 gr sertéshús
  12. 500 g konyhakész garnéla

A sárgarépát meghámozzuk és szép, hosszú csíkokra szeljük. A zellert megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, majd a répával együtt félretesszük.

A gyömbért és a fokhagymát meghámozzuk és feldaraboljuk. A chilipaprikát megmossuk, felkockázzuk, kimagozzuk. A limeokat megmossuk, szárazra töröljük és lereszeljük a héját. A maradék limeot felkockázzuk.

A zöldséglevest egy fazékba töltjük, hozzáadjuk a gyömbért, a fokhagymát, a limehéjat, a szójaszószt és a mézet. Letakarva félretesszük.

A húsokat megmossuk és szárazratörlés után felkockázzuk. A garnélát megmossuk és az összes többi hússal hidegre tesszük. A tálalás előtt a zöldséglevest felmelegítjük a fondü-edényben, hozzáadjuk a répát és a zellert, a húsokat a tányérokra rakjuk.



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.