A kuszkuszban nemcsak az a jó, hogy igen magas a tápértéke, hanem az is, hogy sokféleképpen elkészíthető. Ez a babos variáció például egy arab barátom konyhájából való, s ráadásul tele van vitaminnal és ásványi anyaggal.
Forraljunk fel 2,5 dl vizet sóval, majd áztassuk be a kuszkuszt kb. 20 percre. Hagyjuk magára, majd amikor megduzzadt, és kihűlt, hozzáadjuk a babot, a napraforgómagokat és az apróra vágott olívabogyót és a medvehagymát. Keverjük össze és már tálalhatjuk is. Tipp: ha szeretjük a fokhagyma ízét, próbáljuk ki azzal is. A kuszkuszt a következőképpen is elkészíthetjük: leforrázzuk a vízzel, majd hozzáadunk 1 evőkanál olívaolajat és egy csipetnyi sót. Lefedve hagyjuk dagadni, s amikor kész, folytatjuk a műveletet az alaprecept szerint.