Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Bailey’s Brownie

Szerző: Häagen-Dazs

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: közepesen nehéz
  3. elkészítés ideje: 1 óra
  4. árkategória: 1.500 Ft alatt

A jól ismert brownie az egyik legnépszerűbb, nagyon csokis, nagyon ellenállhatatlan sütemény szerte a világon, nagyon könnyen beszerezhető alapanyagokkal és ebből adódóan számtalan változatban elkészíthető, fagyival pedig kellemes meglepetés egy többfogásos vacsora záróakkordjaként. Igazi belépő a sütés világába, mert a lelkes amatőr gasztrorajongók is abszolválhatják. Aki mindeddig azt terjesztette önmagáról, hogy nem tud sütni, az lásson neki! Csalódás kizárva!

Hozzávalók

  1. 20 dkg étcsokoládé
  2. 1 doboz Häagen-Dazs Bailey’s
  3. 4 db tojás
  4. 35 dkg kristálycukor
  5. 1,75 dl olaj
  6. 1 teáskanál sütőpor
  7. csipetnyi só
  8. fél rúd vanília vagy pár csepp vanília aroma
  9. ízlés szerint ír krémlikőr
  10. a kikenéshez vaj
  11. 10 dkg dió - lehet mogyoróval vagy mandulával is helyettesíteni

Az étcsokoládét kis darabokra törjük, olajjal elegyítve vízgőz felett olvasztjuk.
Figyeljünk arra, hogy a víz ne legyen inkább csak langyos.
A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzákeverjük az olvasztott csokoládét, és a végén hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, a sót, az apróra tört diót, az ír krémlikőrt és a vaníliarúd kikapart belsejét. Az egészet egynemű masszává keverjük.
Egy vajjal kikent tepsiben (kb. 40*28 cm nagyságú, 3 cm magas forma), kb. 150-170 fokon 30 percig sütjük. Figyelem! A brownie halála a túlsütés! Szúrjunk bele egy fogpiszkálót, és ha még ragad rá némi tészta, akkor pont jó. Tálalás előtt közvetlenül felkockázzuk, és a kockákra gombócozunk egy jó adagot a Haägen-Dazs Bailey’s jégkrémünkből!

Tipp: ínyencek próbálják ki mentalikőrrel ír krémlikőr helyett, higgyétek el, mesésen passzol mind a csokihoz, mint a Bailey’s jégkrémhez!
 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.