Bejelentkezés az oldalra



 Nem regisztráltál? Regisztrálj most!


Barackos piskóta

Szerző: Wéber Krisztina
Forrás: Kulináris Világ

  1. hány főre szól a recept: 4 fő
  2. elkészítés nehézsége: könnyű
  3. elkészítés ideje: 30 perc
  4. árkategória: 1.500 - 3.000 között

Ez egy igazi nyári recept. Erről az isteni barack gondoskodik, no és az a piskótarecept, ami elvileg, legalábbis a húgom szerint Svédországból származik.

Hozzávalók

  1. 4 db tojás
  2. 35 dkg cukor
  3. 12 dkg vaj
  4. 1,5 dl tej
  5. 30 dkg liszt
  6. 3 kiskanál sütőpor
  7. 60 dkg barack, szeletekre vágva
  8. 2 evőkanál porcukor

Keverjük össze a tojást és a cukrot, majd tegyük félre, és foglalkozzunk a vajjal, amit a tejjel együtt felforralunk. Ha már bugyog, adjuk hozzá a tojásos masszához. Alaposan keverjük össze a lisztet a sütőporral, majd szitáljuk a masszánkba, amit alapos kevergetés után belecsorgatunk a kivajazott és enyhén belisztezett hőálló tálba. Tetejére dobáljuk a barackszeleteket (párat akár még a masszába is keverhetünk), majd az előmelegített sütőbe tesszük körülbelül 20 percre. Süteményesrácson hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk. 



Add a Twitter-hez | Add az iWiW-hez | Megosztás | Add a Startlaphoz | Add a Google Reader-hez

Nyomtatás


További cikkek & receptek


Szívből ajánljuk:
Privát szakács szolgáltatás
Válassz egy gyümölcsöt, ilyen a jellemed?
A bögre megmondja? Neked milyen van?
Te is megismerheted a jövődet! A horoszkópod tudja!
Olvass napi Tarot üzeneteket Bellától!


bekalabamacskahaja.blog.kulinarisvilag.hu
tandi.blog.kulinarisvilag.hu
konyhatundi.blog.kulinarisvilag.hu
delikat.blog.kulinarisvilag.hu
mrita.blog.kulinarisvilag.hu







KULINÁRISVILÁG


levelezési cím:
1085 Budapest, József krt. 55-57.

Felelős kiadó: Kelemen Tamás




© 2001-2005 Kulinárisvilág (offline)
© 2008 Kulinarisvilag.hu

Minden jog fenntartva!

A site használata az Kulinarisvilag.hu "adatvédelmi és - kezelési elvei és gyakorlata" dokumentum tudomásul vételével lehetséges.